Home / TEMA DANA / TIHA OKUPACIJA: U OBRENOVCU POKRENUTO NAJVEĆE GRADILIŠTE U CELOM REGIONU ZA SMEŠTAJ MIGRANATA

TIHA OKUPACIJA: U OBRENOVCU POKRENUTO NAJVEĆE GRADILIŠTE U CELOM REGIONU ZA SMEŠTAJ MIGRANATA

Ugovor o donaciji između Banke za razvoj saveta Evrope i Komesarijata za izbeglice Srbije u vrednosti 289.000 evra potpisan je danas, a novac je namenjen za rekonstrukciju objekta u Prihvatnom centru za migrante u Obrenovcu.

Ugovor o donaciji potpisan je između viceguvernera Banke za razvoj saveta Evrope Tomaša Bočeka i komesara za izbeglice i migracije Srbije Vladimira Cucića.

„Banka nam je partner, ona predstavlja praktično donatorsku zajednicu i na velikom regionalnom standardnom programu danas otvaramo najveće gradilište u celom regionalnom programu u sve četiri države, to je 275 stanova. Ali je dobro kroz ovo da se vidi da se i ta druga populacija, ne samo naš narod, nego i ljudi koje je put i život naveo da prođu kroz Srbiju da imaju podršku i od Srbije ali da su prepoznati od strane drugih ljudi“, kazao je Cucić.

On je dodao da se radi o programu koji je predložio komesarijat, da su pregovori počeli pre samo tri meseca i da „nikad ništa tako brzo nije dogovoreno“.

„Ovim sredstvima treba da bude adaptiran jedan potpuno poseban objekat u okviru našeg azilnog centra u Obrenovcu i da bude pretvoren u neku vrstu trening centra. Ne samo za migrante nego i za naše ljude koji rade sa njima. Bolje da rade bilo šta nego da sede nezasposleni“, ocenio je Cucić.

On je takođe kazao da migranti već imaju te aktivnosti, ali da taj prostor nije adekvatan.

Završetkom ovog projekta biće napravljen lep trening centar u Obrenovcu koji će koristiti i lokalnoj zajednici i komesarijatu a najviše migrantima koji budu odlučili da tu ostanu.

Cucić je najavio da je rok za završetak radova nešto manje od godinu dana, ali je istakao da smatra da će biti gotovi i pre toga.

(Beta)

Check Also

BRITANCI U ŠOKU! RUSI IZVELI MISTERIOZNI MANEVAR SA JURIŠNIM NUKLEARNIM PODMORNICAMA U ATLANTIKU!

Ruske jurišne podmornice izvode misije „dubokog prodora“ pod vodom Atlantika, reč je o plovilima sposobnim …