Home / TEMA DANA / Trampov bivši advokat tvrdi da je predsednik kriv kao i on i preti da će otkriti SVE NJEGOVE MRAČNE TAJNE

Trampov bivši advokat tvrdi da je predsednik kriv kao i on i preti da će otkriti SVE NJEGOVE MRAČNE TAJNE

Bivši lični advokat Donalda Trampa je spreman da istražiteljima ispriča sve što zna o predsedniku i zaveri da se utiče na predsedničke izbore 2016.

Majkl Koen je takođe voljan da da informacije specijalnom savetniku Robertu Mjuleru o hakerskim napadima na mejlove Demokratskog nacionalnog komiteta i o tome da li je Tramp unapred znao za to, rekao je Koenov advokat Leni Dejvis.

Dejvis je takođe optužio Trampa da je naredio njegovom klijentu da plati za ćutanje Stormi Denijels i Karen Mekdugal, zbog navodnih afera sa tada kandidatom za predsednika.

Prema njegovim rečima, Tramp bi mogao da se suoči sa federalnim optužbama nakon što je Koen pod zakletvom rekao da mu je predsednik naredio da to učini i da je dakle i Tramp kriv za krivično delo. Dejvis je to ispričao u intervjuu za MSNBC, nakon što je saopšteno da je Koen priznao krivicu za davanje novca ženama, čime je prekršio zakon o finansiranju predsedničke kampanje i druge optužbe.

Dejvis je rekao da je njegov klijent izvršio te isplate „po Trampovom nalogu“ što znači da je i predsednik SAD podjednako kriv za to.

– Ne samo da je Tramp priznao (da je imao afere) već je pokušao da ih sakrije tako što je zatražio od svog advokata da učini nešto što on nije želeo, jer se plašio posledica – rekao je Dejvis.

On je istakao da je Koen bio dugogodišnji Trampov advokat i da je znao gotovo sve o njemu.

– Koen ima saznanja o određenim temama koje će sigurno interesovati specijalnog savetnika i on je voljan da ispriča sve što zna. Ne samo o očiglednoj mogućnosti zavere i dosluhu da se pokvari američki demokratski sistem 2016. godine, a sastanak u Trampovoj kuli je bio održan zbog toga, već takođe i znanje o hakerskim napadima i o tome da li je Tramp znao unapred za taj zločin i čak ga podstrekivao – rekao je Dejvis.

Prema njegovim rečima, Koen ima i informacije o Trampu koje će interesovati države Vašington i Njujork.

U još jednom intervjuu Dejvis je za CNN sugerisao da Koen možda poseduje i inkiminišuće informacije o Trampovoj fondaciji.

Državni tužilac Njujorka je ranije podneo građansku tužbu protiv Trampa i njegovo troje najstarije dece zbog navodno „upornog nezakonitog ponašanja“ u vezi sa novcem od Fondacije i da su koristili novac za svoje interese.

– Videćemo da li je nivo korupcije koja se navodno odnosi na Trampovu fondaciju tema koja će interesovati državnog tužioca Njujorka. Znamo da se moć predsedničkog pomilovanja ne odnosi na državu Njujork – rekao je on.

Kako je rekao Dejvis, Koen je spreman da ispriča sve što zna, ali nije želeo da otkrije da li je Trampov bivši advokat već u kontaktu sa Mjulerom.

Istog dana je objavljeno i da je bivši šef Trampove kampanje Pol Manafort proglašen krivim zbog poreske prevare.

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …