Home / TEMA DANA / TREBALO BI POHAPSITI POLITIČARE! VRH SNS-a TRAŽI, VUČIĆ PROTIV hapšenja svih koji su upali u Skupštinu 5.oktobra!

TREBALO BI POHAPSITI POLITIČARE! VRH SNS-a TRAŽI, VUČIĆ PROTIV hapšenja svih koji su upali u Skupštinu 5.oktobra!

skupstina-beograd

Ogromna većina funkcionera iz vrha SNS zalaže se za prihvatanje inicijative Pokreta socijalista i Aleksandra Vulina da se, po predlogu SAD, NATO, EU i OEBS-a, procesuiraju svi oni koji su upali u Skupštinu 5. oktobra 2000. godine

Kako saznajemo, MUP Srbije već je sačinio spisak na kojem je 294 učesnika demonstracija koji su direktno učestvovali u nezakonitom upadu u Skupštinu tadašnje Jugoslavije, spaljivanju, pljački i napadu na političke neistomišljenike.

Za sada, jedino što sprečava nastavak istrage je stav premijera i izabranog predsednika Srbije, lidera SNS Aleksandra Vučića, koji smatra da se time sada ne treba baviti.
S druge strane, glavni argument vrha SNS je upravo preporuka OEBS, NATO, EU, SAD, koji su zatražili da svi koji su upali u zgradu makedonske Skupštine budu otkriveni i kažnjeni.

Da podsetimo, posle ovih instrukcija, lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin pokrenuo je inicijativu da se isti kriterijumi primene i na one koji su upali u Skupštinu 5. oktobra 2000. godine.

(Informer)

 

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …