Home / TEMA DANA / TRESE SE BLISKI ISTOK- SPREMA SE OKRŠAJ SA RUSIMA?! TURSKI AVIONI BOMBARDUJU SIRIJU!

TRESE SE BLISKI ISTOK- SPREMA SE OKRŠAJ SA RUSIMA?! TURSKI AVIONI BOMBARDUJU SIRIJU!

Turski lovci F-16 nastavljaju napade na položaje sirijske vojske u provinciji Idlib kao odgovor na napad na pripadnike Oružanih snaga Turske, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

– U Idlibu je poginulo četvorica naših (vojnika), devet je ranjeno, njihovo lečenje se nastavlja u bolnicama. Kao i ranije, odgovorili smo i uvek ćemo odgovarati. Sada se naši napadi nastavljaju. Odlučni smo da nastavimo našu borbu – rekao je Erdogan novinarima.

On je dodao da su turske snage izvele 122 artiljerijska i 100 minobacačkih napada na 46 objekata sirijske vojske. U napadu učestvuju i vojni avioni F-16 i operacija se nastavlja.

– Onaj ko želi da proveri snagu turske odlučnosti, shvatiće svoju grešku. Nameravamo da nastavimo naše operacije – istakao je Erdogan.

Prema njegovim rečima, u napadu turskih snaga u Idlibu stradalo je 30-35 sirijskih vojnika.

Erdogan je dodao da su turski ministar spoljnih poslova, ministar odbrane i šef obaveštajne službe u kontaktu sa ruskim kolegama.

– Ali što je još važnije, ukoliko ne budemo imali rezultate, sam ću ispričati svom kolegi o ozbiljnosti situacije sa kojom se suočavamo. Ruskim kolegama je upućen signal – ne prelazite nam put – dodao je turski lider.

Ranije je Ministarstvo odbrane Turske saopštilo da su četiri turska vojnika poginula, a devet je ranjeno u sukobima sa sirijskim vladinim snagama u Idlibu.

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …