Home / TEMA DANA / U Srbiji se sprovodi eksperiment kao deo hibridnog rata, a sve s ciljem izazivanja apatije i osećaja bespomoćnosti…

U Srbiji se sprovodi eksperiment kao deo hibridnog rata, a sve s ciljem izazivanja apatije i osećaja bespomoćnosti…

U Srbiji se sprovodi eksperiment, koji čini jedan od segmenata hibridnog rata. Iza eksperimenta stoji Pentagon, odnosno DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) – agencija Ministarstva odbrane SAD odgovorna za razvoj novih tehnologija.
vucic
Piše, Pavel Bogdasnov
Eksperiment se sastoji u emitovanju mikrotalasa različitih frekvencija i raspršivanjem odgovarajućih supstanci u vazduh. Efekti se poboljšavaju medijskim manipulacijama, najčešće ponavljanjem određenog teksta, a sve s ciljem izazivanja apatije i osećaja bespomoćnosti kod ciljane grupe.

Specifično dizajnirani postovi, poruke, uopšte, komentari na društvenim mrežama, razaraju kognitivne mogućnosti, naročito kod mladih kojima se u podsvest usađuje tematika koju je lično Vučić promovisao u „autorskom“ tekstu objavljenom u listu Blic 24. jula ove godine.

Korišćenju mikrotalasa može se pripisati i porast nasilja jer su u Srbiji zabeleženi zločini koji ranije nisu bili svojstveni narodima na ovim prostorima. Inače, u Srbiji se eksperimentiše širokim spektrom mikrotalasa, njihova energija se podiže do nivoa radiofrekventnog oružja, što kod ciljane grupe stvara dezorijentaciju.

Korišćenjem niza mogućnosti u elektromagnetnom spektru utiče se na ponašanje i mentalni kapacitet stanovništva, te se podstiče pasivno, miroljubivo držanje, ili bilo koje poželjno ponašanje. Ako bi se rezultati eksperimenta koji se sprovodi u Srbiji pokazali kao uspešni, eksperiment bi se odmah implementirao na Rusiju.

Projekat DARPA pod nazivom „Narativne mreže“ prati rezultate manipulacija, što ima za cilj proučavanje kako pripovedanje utiče na ljudsku spoznaju i ponašanje. Rezultati se planiraju primeniti u međunarodnom bezbednosnom kontekstu.

Na primer, u tekstu „Zašto nam je potreban unutrašnji dijalog o Kosovu“ Vučić delegira teške i strateške teme, što predstavlja ispitivanje reakcije stanovništva. Taj tekst je „probni balon“ za naredni tekst, koji je Vučić takođe dobio od svojih mentora, a tek ga kani objaviti. DARPA želi unaprediti algoritamski model, odnosno utvrditi zašto se nekim tekstovima i pričama veruje a drugima ne, i koje teme bi mogle mobilisati javnost a zašto druge to ne mogu. Zato se Srbima kroz Vučića ukazuje na potrebu promene svesti i identiteta, kao i da je neophodno da se Srbi odreknu prošlosti u ime budućnosti. Uticaj na društvene mreže, psihološke operacije, ukratko, sve navedene aktivnosti su u funkciji efikasne propagande. DARPA ispituje mogućenost korišćenja ličnih računara i smart televizora u iste svrhe pomoću zlonamernih softvera kojima se napadaju njihovi korisnici, odnosno ciljani umovi.

Stoga se očekuje da reakcije na Vučićeve stavove, potpuno nekorektne prema vlastitom narodu, izostanu, a Vučić će po nalogu mentora ići dalje u ustupanju Kosova i prirodnih resursa Srbije.DARPA svoje aktivnosti nije razvila na području Republike Srpske, ali je to u planu nakon potpisivanja „istorijskog sporazuma Srba i Albanaca“. Isto tako, očekuje se da „stara ekipa“ koja je ranije pokušala izvesti obojenu revoluciju u Srpskoj, ponovo pokuša izazvati nerede u Banja Luci, ovog puta na jesen i u proleće.

Ali, sa menjanjem svesti u pogledu Kosova i promene srpskog identiteta Vučiću baš i ne ide. Komentari dela srpske inteligencije, uvaženih članova akademske zajednice, novinara i analitičara su stigli. Oni su odraz onog dela društva koje je snažne vere i ne pristaje da se Srbi odreknu svoje baštine, tradicije i svetle prošlosti koju su im ostavili preci. Na njih manipulacije ne deluju jer se radi o snažnim ličnostima nepokolebive vere.

Vučić poziva irelevantne NVO i druge institute i političke centre, kako bi preneo odgovornost za izdaju. U prvi plan je izneo stav Dušana Kovačevića. Vučić je i čekao taj i slične stavove, nakon čega je doneo zaključak: „Uspeli smo, svi pričaju o tome kao Dušan Kovačević“. Na osnovu stavova nekoliko vodećih režimskih intelektualaca postao je zadovoljan reakcijama na poziv na unutrašnji dijalog o Kosovu.

Tako Srbi sami sa sobom treba da vode dijalog o Kosovu u kojem će sem vlasti učestvovati opozicija koja nije opozicija, a treći partner su NVO, koje su naizgled korektiv i glas naroda, a žive od Sorošovih donacija. Vučiću ne pada na pamet da promenu ustava potvrdi na referendumu. Zato je negativno i reagovao na inicijativu predsednika Dodika da se u Srpskoj održi referendum o Danu Republike. Pokušao je da referendum zabrani i Dodika okrivljivao zbog održanog referenduma, jer se plašio da referendum ne postane virus koji bi se preneo na Srbiju. Ali, Dodik nije poslušnik. Ostao je uz narod.

Stoga Vučićevi mentori stvaraju percepciju da je Dodik remetilački faktor ulasku Srbije i BiH u NATO. Pokušavaju ga prikazati kao remetilački faktor na Balkanu. Vučićevim mentorima je poznato da Moskva u Dodiku vidi pouzdanog prijatelja, da Rusija računa na Dodika, i da ga neće ostaviti na cedilu.

U nekoliko američkih ambasada cirkuliše pismo pristiglo iz Vašingtona. Analiziraju se stavovi ministra Lavrova o Balkanu koje je izneo u nekoliko intervjua, pri čemu je prilično bezbojne opisao odnose Rusije sa Srbijom, dok je o Dodiku govorio afirmativno i toplo. Rusija zna da je Dodik istrajna brana samovolji Zapada.

Vučićevi intelektualci poput Dušana Kovačevića podržavaju dijalog o Kosovu a ne dijalog sa Kosovom, te Vučić pun elana ide u drugu fazu – izdaja, završni čin. Njegovi botovi prate socijalne mreže i za potrebe operativaca neokona prave analize dostignuća u izmeni svesti i identiteta srpskog naroda. Zato je Vučićev govor povodom Dana sećanja koji je 4. avgusta održao u Veterniku licemeran, jer on predano radi na ubijanju sećanja kod Srba.

Tužno je pogledati medijsku scenu Srbije. Sem nekoliko tradicionalnih medijskih kuća sve druge su prozapadne i usmerene protiv srpskih interesa. Čak „patriotski“ Informer, koji toliko hvali Rusiju a kudi Ameriku i NATO, jedino što želi postići je da se u javnosti stvori utisak da je Vučić proruski orijentisan, što je običan spin i potpuna neistina. Zna Moskva za koga Vučić radi. A neka Vučić i njegovi mentori dobro procene da li su Srbe dovoljno anestezirali.

(Fondsk)

Check Also

NEVIĐENI ŠOK! POZNATA SRPSKA DOKTORKA OTKRILA: BRITANIJA ZVANIČNO IZBACILA KORONAVIRUS SA SPISKA OPASNIH BOLESTI!

Od 19. marta 2020, COVID-19 više se ne smatra da postoji kao visoko rizična zarazna …