Home / AKTUELNO / Dodik: U ovom veku bićemo jedno, a pretilo je da će da nas pobiju sve do zadnjeg! (VIDEO)

Dodik: U ovom veku bićemo jedno, a pretilo je da će da nas pobiju sve do zadnjeg! (VIDEO)

dodik

On je poručio narodu da daju snagu predsedniku Vučiću, Vladi Srbije i RS da se izbore i da nastave da se bore da ne bismo nestali.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je sinoć da je akcija „Oluja“ bila završni čin nečega što je davno planirano i što je postala zvanična politika Nezavisne države Hrvatske (NDH),a to je da Srbe pobije, protera i prekrsti.

Dodik je sinoć na obeležavanju 22. godišnjice stradanja Srba u toj akciji hrvatske vojske, u Novom Sadu kazao da su Srbi napustili svoja ognjišta jer je „pretio kompletan pomor“.

– Pretilo je da nas pobiju sve do zadnjeg uz asistenciju međunarodne zajednice koja je godinama osmišljavala i realizovala projekte širom Jugoslavije, koji su mogli da se okrakterišu kao antisrspki – rekao je Dodik.

On je poručio da se moramo okrenuti životu i da verujemo u Srbijui RS.

– U ovom veku verujem da ćemo biti jedno. U ovom veku verujem da će srpski narod zbog svog stradanja u prošlosti imati pravo da bude jedno.

Kada kažem zajedno, znači u teritorijalnom i državom smislu – rekao je Dodik.

On je poručio narodu da daju snagu predsedniku Vučiću, Vladi Srbije i RS da se izbore i da nastave da se bore da ne bismo nestali.

On je na manifestaciji u Novom Sadu istakao da je Srbija htela mir, a da je pod patronatom tadašnje međunarodne zajednice, koja se, kaže, ni danas nije promenila, dobila etničko čišćenje.

– Srbi su ostali okupljeni, ostali smo jaki, danas su Srbija i RS najstabilnije u regionu.

Naše institucije funkcionišu, naše vlade i parlamenti nisu ugroženi – rekao je Dodik i dodao da Srbija sa predsednikom Aleksandrom Vučićem dobija novu snagu.

Obraćajući se Vučiću, on je rekao da nije zaboravio njegovo obećanje da nikada neće dozvoliti da neko od Srba u regionu bude „počišćen“ i da će Srbija stati iza svog naroda.

Srbiji kaže, želi sve najbolje, ali i drugima, dodavši da pruža ruku pomirenja i prihvata ih, ali naglašava da u tome ne treba biti ni naivan.

– Pokažite jedno mesto gde su Srbi masovno pobili Hrvate, zasto niste dozvolili da se u Glini obeleži stradaje Srba, a opet RS i Srbija daju sva prava nacionalnoj zajednice Hrvata – rekao je Dodik.

Pogedajte video:

(Tanjug)

Check Also

Komanda Oružanih snaga Ukrajine: Rusi nas napadaju iz devet pravaca, odjednom!

Ruske jedinice napadaju ukrajinske oružane snage u Donbasu u devet pravaca. O tome je na …