Home / TEMA DANA / UDARNA VEST: Crvene beretke se ponovo okupljaju?!

UDARNA VEST: Crvene beretke se ponovo okupljaju?!

Nekadašnji pripadnici „crvenih beretki“, čiji je vođa bio Milorad Ulemek Legija, počeli su da izlaze na slobodu nakon višegodišnjih robija, pa bi lako, kako su i najavili na Tviteru, moglo da dođe do ponovnog formiranja slične specijalne jedinice.

Članovi nekadašnje Jedinice za specijalne operacije (JSO), koji su osuđeni za ubistvo premijera Zorana Đinđića i druge brutalne zločine, polako su počeli da izlaze na slobodu nakon višegodišnjih robija. To je među simpatizerima čuvenih „crvenih beretki“ izazvalo toliko oduševljenje da su počeli čak i da najavljuju neformalno okupljanje ove jedinice, koja je, pored ubistva premijera, osuđena i za druge zločine.

Naime, iz zatvora je 2013. izašao Saša Pejaković, kojem će se tokom februara na slobodi pridružiti Željko Tojaga Žmigi. Pejaković je zbog učestvovanja u ubistvu Đinđića na robiji bio osam godina, a Žmigi upravo završava odsluženje kazne od 15 godina.

Na slobodi su takođe i neki drugi bivši članovi i visoki oficiri JSO, koji su određeno vreme proveli u zatvoru zbog određenih nedela pa, kako tvrde upućeni, lako može doći do novog okupljanja „crvenih beretki“. U prilog tome ide i status profila „crvenih beretki“ na Tviteru, gde je vest o skorom izlasku Tojage na slobodu ispraćen rečima:

– Uskoro na slobodi naš brat Žmigi. A kad se okupi čopor moj…

I „Zemunci“ će uskoro na slobodu

Najistaknutiji pripadnici JSO Milorad Ulemek Legija i Zvezdan Jovanović presudom su označeni da su 12. marta 2003. ubili premijera Zorana Đinđića uz pomoć pripadnika „zemunskog klana“. Pripadnici te kriminalne grupe su, takođe kao i „crvene beretke“, na dugogodišnjoj robiji, a prvi od njih koji će biti biti na slobodi je Dušan Krsmanović, koji bi iz zatvora trebalo da izađe za pet godina.

Check Also

MEDIJI KRIJU DEMONSTRACIJE U BEOGRADU- BOŠKO: „VUČIĆ JUČE HTEO DA IZAZOVE GRAĐANSKI RAT!“

Srpski pokret Dveri smatra da su kovid propusnice i druge mere u borbi protiv pandemije …