Home / TEMA DANA / UDARNA VEST: POČELA INVAZIJA NA VENECUELU- VOJSKA ODBILA PRVI NAPAD

UDARNA VEST: POČELA INVAZIJA NA VENECUELU- VOJSKA ODBILA PRVI NAPAD

Ministar unutrašnjih poslova Venecuele Nestor Reverol izjavio je da je jutros pred zoru, grupa naoružanih ljudi pokušala da izvrši invaziju u Venecuelu preko lučkog grada Gvaira, do kojeg je došla čamcima.

U obraćanju putem državne televizije, Reverol je rekao da su venecuelanske snage uspele da savladaju napadače, za koje je rekao da su došli iz susedne Kolumbije, ne precizirajući njihov identitet.

Kako prenosi AP, on je napadače nazvao „teroristima plaćenicima“ koji su imali nameru da zbace vladu Venecuele.
“U ranim satima 3. maja, grupa terorističkih plaćenika iz Kolumbije nameravala je izvršiti invaziju morskim putem u cilju vršenja terorističkih akcija u zemlji”, rekao je ministar.

Reverol je dodao da su teroristi planirali “atentat na vođe revolucionarne vlade i stvaranje haosa i zbrke u javnosti”.

“Ovi teroristi su pokušali ući gliserima duž obale države La Guaira, ali zahvaljujući pravovremenoj, efikasnoj akciji naše oružane snage Venecuele oni su eliminisani a neki uhapšeni.” rekao je.

Vlasti provode opsežnu potragu da bi uhvatile sve uključene u invaziju.

Stotine poruka kružilo je društvenim mrežama opisujući avionske i helikopterske letove, pucnjavu i eksplozije i povećano prisustvo snaga bezbednosti u državi La Gvaira.

Venecuela je pod presijom i napadima sa svih strana u političkoj i ekonomskoj krizi poslednjih godina pod predsednikom Nikolasom Madurom.

Preko 60 nacija Zapada i njihovih satelita podržalo je lidera opozicije Huana Gvaida i samoproglašenog predsednika Venecuele nakon spornih predsedničkih izbora 2018. godine.

Međutim, narod Venecuele nikad nije podržao prozapadnog samoproglašenog predsednika pa se može smatrati definitivno da je Gvaido kao strani projekat propao.

Webtribune.rs

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …