Home / TEMA DANA / UDARNA VEST: POČELA ODLUČUJUĆA BITKA U LIBIJI- PRETI I SUKOB RUSKE I TURSKE VOJSKE!

UDARNA VEST: POČELA ODLUČUJUĆA BITKA U LIBIJI- PRETI I SUKOB RUSKE I TURSKE VOJSKE!

Libijska nacionalna armija generala Kalife Haftara, koja je pokrenula ofanzivu na Tripoli, dala je miliciji Mistrate rok od tri dana da se povuče.

U saopštenju, LNA upozorava miliciju, koja čuva grad, da se povuče iz Tripolija i Sirta ili će u protivnom Misrata biti meta svakodnevnog napada.

Borbe za Tripoli traju već četiri meseca, a prošle nedelje je general Kalifa Haftar objavio da je počela odsudna bitka za prestonicu.

Saopštenje Haftarovih snaga je usledilo posle vazdušnih udara koje su izveli na skladište turskog oružja i vojne opreme u Tripoliju. Napad je izazvao osudu premijera Fajeza Saraja koji je rekao da je u njemu bilo civilnih žrtava.

Dok Turska Katar i Italija podržavaju Sarajevu vladu u Tripoliju, Haftar ima podršku Francuske, Rusije i ključnih arapskih zemalja uključujući Egipat, UAE i Saudijsku Arabiju.

Libijska međunarodno priznata vlada saopštila je juče da je ratifikovala sporazum o bezbednosnoj i vojnoj saradnji sa Turskom, u nastojanju da okonča višemesečnu ofanzivu suparničkih snaga.

Rusija je saopštila da je veoma zabrinuta zbog slanja turskih trupa u Libiju i da bezbednosni sporazum između dve zemlje pokreće mnoga pitanja, javio je Interfaks pozivajući se na neimenovani izvor iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

(Tanjug)

Check Also

SKANDAL: IZBACILI IZ SLUŽBE EKSPERTA JER JE OBELODANIO DA JE VAZDUH U SRBIJI OTROVAN I KANCEROGEN (VIDEO)

Diplomirani meteorolog, Milenko Jovanović, posle 38 godina punog radnog staža i 17 godina staža u …