Home / TEMA DANA / UDARNA VEST! PREDSEDNIK KONAČNO PRIZNAO: SPREMAN SAM DA PREDAM KOSOVO ALI I MI NEŠTO DA DOBIJEMO”

UDARNA VEST! PREDSEDNIK KONAČNO PRIZNAO: SPREMAN SAM DA PREDAM KOSOVO ALI I MI NEŠTO DA DOBIJEMO”

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je spreman na kompromis za rešenje kosovskog problema, ali da nije spreman da Beograd da sve, a da ne dobije ništa.

On je tako prokomentarisao izjavu profesora vašingtonskog univerziteta Dzon Hopkins i eksperta za Balkan Danijela Servera da Vučić nije spreman za istorijski kompromis.

“Ja sam spreman za kompromis, ali nisam spreman da mi damo sve, a da ne dobijemo ništa. Taj film neka zaboravi i on i svi drugi”, rekao je Vučić.

Danijel Server, profesor Univerziteta Džons Hopkins i albanski lobista, rekao je za Glas Amerike da se ljudi u Vašingtonu “zanose” time da je srpski predsednik spreman da napravi istorijski kompromis.

On nije precizirao šta podrazumeva pod istorijskim kompromisom, ali je u više navrata u ranijim intervjuima ponavljao da ishod pregovora Beograda i Prištine treba da bude uzajmno priznanje i članstvo Kosova u UN.

Server je kritikovao i administraciju predsednika Donalda Trampa, i konstatovao da Tramp govori šta god želi, a jedan od rezultata je slabljenje Sjedinjenih Država, te da će se “stvari povratiti” posle odlaska aktuelne administracije u Vašingtonu.

(Tanjug)

Check Also

OTKRIVENO: OVAKO JE ZAISTA UHAPŠEN VELJA NEVOLJA- U SEPTEMBRU POČINJU MASOVNI PROTESTI..!

Ivan Ivanović, predsednik Konzervativnog pokreta NAŠI, bio je gost Srbin.info i pričao o najaktuelnijim političkim …