Home / TEMA DANA / UDARNA VEST: RUSI LANSIRSALI KRSTAREĆE RAKETE A IRAN OBJAVIO DA POČINJE BOMBARDOVANJE!

UDARNA VEST: RUSI LANSIRSALI KRSTAREĆE RAKETE A IRAN OBJAVIO DA POČINJE BOMBARDOVANJE!

Nakon isteka turskog ultimatuma protiv Sirije, turska vojska i trupe pod kontrolom Ankare pokrenuli su napad velikih razmera.

Međutim, prema lokalnim izvorima i novinskoj agenciji Aviapro , sa područja ruske ratne mornarice u Tartusu lansirano je 14 krstarećih raketa kalibar , što je nanelo snažan udarac džihadistima u Idlibu.

Za sada Rusija nije dala zvanične komentare na ovu temu, ali je nekoliko ruskih vojnih brodova, svaki opremljen sa 8 krstarećih raketa kalibar, primećeno kraj obale Sirije.

Između ostalog, postoje i dokazi da su danas na teritoriju Idliba zapravo izvedeni višestruki raketni napadi.

Podsećamo da je turska vojska oborila dva bombardera Su-24, koja pripadaju snagama sirijskog predsednika Bašara al-Asada, pokušavajući da napadnu rano danas tursko vazduhoplovstvo

Detalji uništenja sirijskih aviona otkriveni su turskom Ministarstvu odbrane u nedjelju, 1. marta, javlja Anadolu.

Prema vojnim izvorima, turske trupe su takođe uništile tri postrojenja protivvazdušne odbrane sirijske vojske, uključujući onu sa kojom je ranije u nedelju ranije oboren turski bespilotni dron u blizini grada Sarakiba.

Nekoliko sati ranije, zvanični Teheran zapretio je Turskoj veoma ozbiljnim merama. U slučaju da Ankara ne zaustavi vojnu operaciju u Siriji, uključujući i Idlib, to bi moglo da navede Iran da odgovori raketnim udarom na proturske džihadiste i glavna osmatračka mesta turske vojske u Idlibu i Alepu.

Ovo je veliki preokret u Siriji i najava nepovoljnih kretanja za tursku vojsku koja se ne može nositi sa vojnom silom Irana.

Čini se da su Rusi pronašli lek za Erdoganovo divljanje po Siriji, dozvoljavajući Iranu da se vojno obračuna sa turskom vojskom.

Podsećamo da je nedavno Erdogan tražio od Putina da ga pusti da se “jedan na jedan” obračuna sa Asadovom vojskom koja je već izmučena deseogodišnjim ratovanjem.

Izgleda da mu je Putin udovoljio, ali da se obračuna sa Iranom, ako može.

Webtribune.rs

Check Also

UDARNO! „RIO TINTO SU KOLONIZATORI I NEMAN KOJA RUŠI DRŽAVE- ALI IZA PROTESTA STOJE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE!“

Komentarišući tenzije izazvane subotnjim blokadama širom zemlje, reditelj Emir Kusturica ističe da se Rio Tinto …