Home / TEMA DANA / UDARNA VEST! RUSKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE UPOZORAVAJU: Sprema se napad na Srbiju!

UDARNA VEST! RUSKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE UPOZORAVAJU: Sprema se napad na Srbiju!

Teroristi ISIS imaju najmanje 46 aktivnih ćelija u Bosni i Hercegovini i na Kosovu i Metohiji.

Iz tih ćelija džihadisti svakog trenutka mogu da napadnu Republiku Srpsku i centralni deo Srbije.

Ovo su dramatični podaci ruskih obaveštajnih službi, koji su nedavno dostavljeni našim državnim organima.

Prema tim informacijama na teritoriji BiH i Kosova i Metohije nalaze se na stotine “terorista spavača” koji uveliko spremaju napade na Srbe. Cilj islamista je da naprave “balkanski kalifat”, odnosno islamsku državu na Balkanu?!

Prema rečima dobro obaveštenih izvora, teroristi dolaze u BiH i na Kosovo kao miganti i jako ih je teško otkriti.

– Operativna saznanja ruskih službi kažu da u BiH i na Kosovu u ovom trenutku postoji 46 aktivnih ćelija spremnih da u svakom trenutku napadnu. Njihovi prvi ciljevi su RS i Srbija… – prenosi izvor.

Stručnjak za terorizam Dževad Galijašević, komentarišući ove navode, ocenjuje da izrežirana migrantska kriza predstavlja mehanizam obnavljanja terorističkih potencijala na Balkanu.

– Ovaj usmeravani proces služi za novu masovnu mobilizaciju terorista i obezbeđuje im smeštaj pod azilantskim statusom. Teroristi imaju ratno iskustvo stečeno na Bliskom istoku, fanatizam i verski radikalizam. Zato migranti ne predstavljaju humanitarno pitanje, nego veliki bezbednosni problem. Oni su novi instrument zapadnih sila pripremljen protiv srpskih i ruskih interesa na Balkanu – objašnjava Galijašević.

Bezbednosni stručnjak Milan Petrić kaže da nije nikakva tajna da postoje islamski centri koji regrutuju mlade i nezrele osobe, pa ih transportuju na ratišta.

– Ti centri su navodno edukativnog karaktera. Međutim, čim ljude šalju u ratove, vidi se da su oni obučavani da ginu. Ljude su transportovali u Siriju i ostale države u kojima je uglavnom ISIS imao uporišta. Njihov zadatak je bio samo da poginu i ništa više. Oni koji nisu poginuli sada se vraćaju u Evropu, pa i u BiH i u Srbiju, odnosno na Kosovo – zaključuje Petrić.

(Informer)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …