Home / TEMA DANA / UDARNA VEST: RUSKI OBAVEŠTAJCI OTKRILI TAJNU OPERACIJU „ZLATNA SABLJA“: Evo kada se sprema upad na sever KiM..!

UDARNA VEST: RUSKI OBAVEŠTAJCI OTKRILI TAJNU OPERACIJU „ZLATNA SABLJA“: Evo kada se sprema upad na sever KiM..!

Kosovske bezbednosne snage uz logističku podršku Amerikanaca spremaju u septembru upad na sever Kosova i Metohije, a ova operacija priprema se u tajnosti pod kodnim imenom „Zlatna sablja“.

Kako „Novosti“ saznaju, o ovim opasnim namerama vlasti u Prištini, naše službe su informisali ruski obaveštajci, a cilj je da se zaokruži „suverenitet“ lažne države na celoj njenoj teritoriji.

Prema informacijama ruskih bezbednjaka, obuka pripadnika KBS obavlja se u bazama „Film siti“ u Prištini i „Pomazatin“ nadomak Kosova Polja, a zanimljivo je da Amerikanci sve drže u strogoj tajnosti i nikakve informacije o ovome nemaju čak ni partnerske države iz kontingenta Kfora i NATO.

Pošto je očigledno da za pregovaračkim stolom, voljom Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja, a uz prećutan blagoslov EU, nema nikakvog napretka, Albanci se okreću uhodanoj taktici da nasiljem suspenduju sve dosadašnje dogovore i postignu jedini cilj kojem su od početka posvećeni – nezavisnost tzv. Kosova i uspostavljanje faktičke vlasti na celoj teritoriji.

Rusi upozoravaju da KBS planira zauzimanje rejona na severu u pravcu administrativne linije prelaza Jarinje i Brnjak, kao i zelenog pojasa oko naseljenih mesta. Prema njihovim saznanjima, Kfor bi pomagao u izviđanju teritorije, a policijske jedinice i Euleks bi bili odgovorni za zauzimanje naseljenih mesta ako dođe do otpora lokalnog stanovništva.

Osnovna ideja ovog plana je da se proizvede panika i osećaj defetizma kod našeg naroda na severu KiM, jer bi tokom sprovođenja akcije praktično bili odsečeni od centralne Srbije.

(Novosti/RTV)

Check Also

IZNENADNA SMRT VOĐE ROTŠILDA IZAZVAĆE NIZ NEOČEKIVANIH DOGAĐAJA U SVETU- OVO ĆE SE DOGODITI..

Smrt Barona Bendžamina de Rotšilda, koji je bio na čelu porodične kompanije Rotšild poznate širom …