Home / TEMA DANA / UDARNO! „KRIVOKAPIĆ JE IZDAO ONE KOJI SU GA IZABRALI- SPREMA SE OBRAČUN SA SRBIJOM!“

UDARNO! „KRIVOKAPIĆ JE IZDAO ONE KOJI SU GA IZABRALI- SPREMA SE OBRAČUN SA SRBIJOM!“

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević rekao je da se rezolucijom crnogorskog parlamenta o Srebrenici stvara nova antisrpska atmosfera i da mu se čini da je rezolucija najmanje pisana u Crnoj Gori i da su njenom usvajanju doprinele Zapadne ambasade.

On ističe da je bilo neophodno da se pošalje poruka vaskolikom srpskom narodu, ne samo u regionu, nego i u svetu da otpočinje kampanja samopriznavanja.

„Bilo je neophodno da se oni kojih ima 30 odsto, a to su Srbi u Crnoj Gori, predstave, takođe, genocidnim, a da eto, Crna Gora, izrasta na neke demokratske standarde i nivoe i da je spremna da priznaje ono što se nije priznalo ni u samoj BiH i oko čega postoje i dan-danas različita tumačenja“, rekao je Knežević za RTS.

On je naglasio da donošenje rezolucije i smena ministra pravde Vladimira Leposavića nije mogla da se spreči i da su upozoravali premijera Zdravka Krivokapića da se time ulazi u duboku institucionalnu krizu.

Knežević je ponovio da Krivokapić, po svom profilu, po doživljaju politike i po svemu što je dosad uradio, odnosno nije uradio, više ne zaslužuje da bude premijer Crne Gore.

„Gotovo da niko ne može vjerovati da se poslije devet mjeseci nalazimo u jednoj situaciji da nema razlike između spoljnopolitičkih poteza Mila Đukanovića i Duška Markovića i spoljnopolitičkih poteza Zdravka Krivokapića koji su usmjereni protiv Srbije i srpskog naroda“, naveo je Knežević.

On smatra da je Krivokapić čak i radikalniji u nekim potezima prema Srbiji i srpskom narodu.

Knežević kaže da se plaši da je ta platforma „lansirna rampa za obračun sa državnim rukovodstvom Srbije u aprilu 2022. godine, kada se očekuju predsjednički izbori i izbori za gradonačelnika Beograda“ i da očekuje „talas donošenja sličnih rezolucija u regionu sa namjerom da se ukine Republika Srpska“.

SMENjENI generalni sekretar Vlade Crne Gore Božo Milonjić rekao je da je predsednik crnogorske Vlade Zdravko Krivokapić izdao one koji su ga izabrali, a da sluša one koji rade protiv potpisivanja temeljnog ugovora, Srpske pravoslavne crkve (SPC), mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija i Njegove svetosti patrijarha srpskog Patrijaha.

Milonjić, koji je advokat Mitropolije crnogorsko-primorske, potvrdio je da je smenjen sa mesta generalnog sekretara Vlade Crne Gore 14. juna i dodao da je to učinjeno isključivo zbog toga što je ostao do kraja pri stavu da treba potpisati Temeljni ugovor sa SPC.

„Tražio sam da se ispoštuje obećanje i data riječ. Baš kao što treba ispuniti svaku obavezu na putu evropskih integracija. Svoj stav sam iznio pred patrijahom Porfirijem, tada vladikom Joanikijem, članovima Sinoda, premijerom Krivokapićem, ministrima i savjetnicima“, rekao je Milonjić za portal IN4S.

Milonjić je istakao da je uveren da nema uzvišenijeg mesta niti veće dužnosti nego u dvoru Patrijaršije reći istinu, te da nije želeo nikog da povredi, već samo da sačuva dostojanstvo svih koji su to tražili.

„Razriješen sam sa funkcije, ali ne od svojih uvjerenja i obraza. Biće mi drago što ću ostati na strani naroda koji nas je doveo na vlast. Baš kao i predstavnici većine u parlamentu, dužni smo našoj Crkvi da obezbijedimo ravnopravan položaj, onakav kakav imaju i ostale vjerske zajednice u Crnoj Gori“, dodao je Milonjić.

Prema njegovim rečima, biti razrešen od nemoralnih znači biti moralan.

„Biti udaljen od onih kojima riječ ne znači ništa – znači biti bliži onima koji drže do obraza i riječi, biti kažnjen od onih koji su zaboravili na svoj narod i njegovu volju znači pripadati svom narodu, građanskoj Crnoj Gori i svojoj crkvi“, rekao je Milonjić.

Rektor cetinjske Bogoslovije Gojko Perović izjavio je danas da od onog momenta kada je Zdravko Krivokapić postao mandatar, a posebno kada je postao premijer, on više nema nikakve organizacione kopče sa Crkvom, odnosno da Crkva ne stoji iza njega i vođenja politike njegove Vlade.

“Crkva nema veze sa vođenjem Vlade Zdravka Krivokapića. Neumesno je što nas sada neki pozivaju u prostor gde nam nije mesto. Politička partija je komad celine, a crkva je celina koja sve objedinjuje i poziva na jedinstvo“, rekao je Perović u emisiji „U žiži“ na TV A1.

On je dodao da Crkvi nije mesto u političkom životu Crne Gore, prenosi Borba.me.

„Ako je bilo prošle godine zbog onog anticrkvenog i antiustavnog zakona, više nije“, istakao je Perović.

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …