Home / TEMA DANA / UDARNO! NE ZNAJU ŠTA IH JE POGODILO- IZRAELSKA VOJSKA U ŠOKU ZBOG MISTERIOZNOG RUSKOG ORUŽJA KOJE NAPADA NJIHOVE AVIONE!

UDARNO! NE ZNAJU ŠTA IH JE POGODILO- IZRAELSKA VOJSKA U ŠOKU ZBOG MISTERIOZNOG RUSKOG ORUŽJA KOJE NAPADA NJIHOVE AVIONE!

U Izraelu još ne znaju kakvo je oružje pogodilo izraelske avione. Incident, koji se dogodio 24. novembra, skoro odmah nakon što su izraelski borbeni avioni napali Siriju, ozbiljno je zbunio izraelsku vojsku.

Kako se ispostavilo, borbeni sistemi lovaca izraelskog vazduhoplovstva su daljinski onemogućeni.

Ne govorimo o tehničkom kvaru, pošto su na udaru bile samo letelice koje su letele iznad centralnog dela Izraela, a danas je za to sposobno samo rusko naoružanje koje bi, prema različitim izvorima, moglo da se preda u ruke sirijskoj vojsci.

U ovom trenutku je poznato da su sistemi lovaca F-15 i F-16 izraelskog ratnog vazduhoplovstva bili izloženi spoljnom ometanju.

Konkretno, govorimo o kvaru u sistemima globalnog pozicioniranja. Štaviše, za razliku od većine sličnih slučajeva, na koje je izraelska vojska već navikla, ovoga puta promene su bile povezane sa veštačkim povećanjem visine leta aviona.

Kao rezultat toga, jedan od lovaca se umalo srušio, a letovi svih lovaca su zaustavljeni.

Trenutno su svi trenažni letovi lovaca izraelskog vazduhoplovstva i dalje obustavljeni. Ključno je u tome što prilikom manevrisanja na maloj visini pilot može jednostavno da se sruši u planinu ili da se sudari sa zemljom – sistemi upozorenja za hitne slučajeve takođe ne rade.

Između ostalog, ugrožene su i vojne operacije Izraela, pošto je poremećen i rad sistema za navođenje krstarećih raketa.

(Webtribune.rs)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …