Home / AKTUELNO / UDARNO! PITANJE TRENUTKA I ZA SRBIJU! NEMAČKA UVELA OBAVEZNU VAKCINACIJU I LOKDAUN ZA NEVAKCINISANE..

UDARNO! PITANJE TRENUTKA I ZA SRBIJU! NEMAČKA UVELA OBAVEZNU VAKCINACIJU I LOKDAUN ZA NEVAKCINISANE..

Nemačka je danas pooštrila mere za nevakcinisane građane i donela odluku da će vakcinacija biti obavezna od februara.

„Savezna i državne vlade dogovorile su se o strožijim pravilima korona koja bi trebalo da se primenjuju širom zemlje. U prodavnicama, kao i na kulturnim i zabavnim događajima, pristup će imati samo vakcinisani protiv korona virusa ili oni koji su se oporavili od infekcije“, rekla je danas kancelarka Angela Merkel.

Takođe, odlučeno je da se zatvore noćni klubovi u oblastima gde je zaraza velika, dok će na manifestacijama velikih razmera broj gledalaca biti smanjen. Takođe, najvaljeno je da će nacrt zakona o obaveznoj vakcinaciji, koji Šolc podržava, biti podnet parlamentu.

Nove mere su dogovorene na sastanku Merkelove, njenog naslednika Olafa Šolca i lidera 16 regiona u zemlji.

Merkel je izjavila da su nove mere „čin nacionalne solidarnosti“ i da su potrebne da bi se smanjio broj infekcija i relaksirala situacija u bolnicama. Šolc je ponovio da je cilj da se do Božića 25. decembra da još 30 miliona vakcinacija protiv korone.

„To je veliki logistički izazov“, rekao je on.

Budući kancelar je potvrdio da će obavezna vakcinacija važiti i za ustanove, kao što su domovi za negu starijih osoba i klinike. Ipak, konačna odluka je na Bundestagu.

„Sa moje tačke gledišta, Budestag treba da glasa o opštem zahtevu za vakcinaciju. To treba da bude odluka Bundestaga“, istakao je Šolc.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …