Home / TEMA DANA / UDARNO! NEŠTO SE KRUPNO SPREMA: IZRAELSKI PREMIJER U BUNKERU VEŽBA ODBRANU OD SMRTONOSNE VARIJANTE KOVIDA-19!

UDARNO! NEŠTO SE KRUPNO SPREMA: IZRAELSKI PREMIJER U BUNKERU VEŽBA ODBRANU OD SMRTONOSNE VARIJANTE KOVIDA-19!

Izraelski premijer Naftali Benet i njegovi najbliži saradnici zatvorili su se danas u bunker, u okviru vežbe simulacije izbijanja epidemije nove smrtonosne varijante koronavirusa.

Benet je opisao celodnevnu vežbu „Omega”, nazvanu po fiktivnoj varijanti virusa, kao meru kojom će se obezbediti da Izrael bude spreman za „svaki scenario”.

„Izrael je bezbedan i zaštićen. Kako bismo to održali i kako bismo očuvali kontinuitet normalnog života, moramo da nastavimo da pomno pratimo situaciju i da se pripremamo za svaki scenario”, poručio je on.

Vežba uključuje masovno testiranje civilnih i vojnih lidera, hospitalizacije i policijski čas, navodi se u saopštenju iz kancelarije premijera, prenosi Rojters.

Dodaje se da će iskustva iz vežbe biti podeljena sa stranim partnerima.

Bunker koji se koristi tokom vežbe sagrađen je pre više od decenije zbog zabrinutosti oko iranskog nuklearnog programa i razmena raketne paljbe sa Libanom i Pojasom Gaze, javlja Tanjug.

Prethodno je kompleks Nacionalni centar za upravljanje na Judejskim planinama korišćen za koordinaciju početnog odgovora na pandemiju u martu 2020.

Izrael je uvodio zaključavanja kako bi obuzdao tri talasa koronavirusa, ali je ekonomiju i škole držao otvorene od četvrtog talasa u junu, oslanjajući se na mere, među kojima su vakcinacija, buster doze i nošenje maski.

GEJTS SAOPŠTIO CRNU PROGNOZU: SLEDEĆA PANDEMIJA ĆE BITI MNOGO OPASNIJA OD OVE!

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …