Home / TEMA DANA / GEJTS SAOPŠTIO CRNU PROGNOZU: SLEDEĆA PANDEMIJA ĆE BITI MNOGO OPASNIJA OD OVE!

GEJTS SAOPŠTIO CRNU PROGNOZU: SLEDEĆA PANDEMIJA ĆE BITI MNOGO OPASNIJA OD OVE!

Filantrop Bil Gejts rekao je kako je potreban veliki istraživački rad i desetine milijardi dolara kako bi se svet bolje pripremio za sledeću pandemiju.

Gejts tvrdi da će ona biti mnogo opasnija od kovida 19.

Rekao je da je “potpuno užasnut” brojem smrtnih slučajeva od koronavirusa i ekonomskom štetom nastalom zbog pandemije i da bi trebalo finansirati rad na poboljšanju cepiva, tretmana i dijagnostičkih testova koji će biti potrebni za učinkovitije suzbijanje sledeće pandemije.

On je rekao da je nezadovoljan što nisu napravljene vakcine koje bi potpuno onemogućile zaražavanje.

– Imamo vakcine koje nam čuvaju zdravlje, sprečile su u maloj meri transmisiju virusa. Potreban nam je novi način izrade vakcina – napomenuo je on.

Gejst je kritikovao i to što nema dovoljno efektivnih tretmana za kovid, dodajući kako bi deksametazon i novi antivirusni lek molnupiravir mogli da pomognu.

Upozoravao na pandemiju još 2014.

Gejts, koji je u emisiji TED još 2014. godine upozorio da svet nije spreman za sledeću pandemiju, kazao je kako se nada da će za pet godina napisati knjigu o tome kako to više nije slučaj.

– Biće potrebno desetine milijardi dolara ulaganja u istraživanje i razvoj i verovatno oko milijardu godišnje za radnu skupinu za pandemiju na nivou Svetske zdravstvene organizacije – kazao je Gejts.

UDARNO! NEŠTO SE KRUPNO SPREMA: IZRAELSKI PREMIJER U BUNKERU VEŽBA ODBRANU OD SMRTONOSNE VARIJANTE KOVIDA-19!

– Postoje prirodno uzrokovane epidemije i one uzrokovane bioterorizmom koje bi mogle biti čak i gore od onoga što doživljavamo danas. Razvoj medicinske nauke trebalo bi nam da prave alate. Dakle, to bi nam trebao biti prioritet. Sledeća godina je ta u kojoj ćemo morati da izdvojmo novac za te projekte – dodao je.

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …