Home / TEMA DANA / UDARNO! NOVO PRETSKAZANJE?! BIL GEJTS UPOZORAVA NA TERORISTIČKE NAPADE MALIM BOGINJAMA…

UDARNO! NOVO PRETSKAZANJE?! BIL GEJTS UPOZORAVA NA TERORISTIČKE NAPADE MALIM BOGINJAMA…

Bill Gates je upozorio da se vlade moraju pripremiti za buduće pandemije i terorističke napade malim boginjama, ulaganjem milijardi u istraživanje i razvoj.

Gospodin Gejts je to upozorenje izneo tokom intervjua Policy Exchange sa predsednikom Odbora za zdravstvo Džeremijem Hantom.

Osnivač Majkrosofta je takođe pozvao na formiranje nove radne grupe za pandemiju Svetske zdravstvene organizacije vredne milijardu dolara.

Iako bi istraživanje moglo biti skupo, rekao je da bi to moglo dovesti i do drugih inovacija, kao što su iskorenjivanje gripa i obične prehlade.
Rekao je da zemlje poput SAD i Velike Britanije moraju potrošiti „desetine milijardi“ za finansiranje istraživanja.

„Nadam se da ću za pet godina moći da napišem knjigu pod nazivom „Spremni smo za sledeću pandemiju“, ali biće potrebno desetine milijardi u istraživanju i razvoju – SAD i Velika Britanija će biti deo toga“, on je rekao.

„Verovatno će biti potrebno oko milijardu godišnje za radnu grupu za pandemiju na nivou SZO, koja vrši nadzor i zapravo radi ono što ja zovem ‘igre sa klicama’ gde vi vežbate”.

Gospodin Gejts je sugerisao da bi „igre sa klicama“ mogle da uključuju pripremu za akte bioterorizma kao što su napadi malim boginjama na aerodromima.

„Vi kažete, OK, šta ako je bioterorista doneo male boginje na 10 aerodroma? Znate, kako bi svet reagovao na to?”

„Postoje prirodno izazvane epidemije i epidemije izazvane bioterorizmom koje bi čak mogle biti mnogo gore od onoga što smo iskusili danas“, rekao je on.

Uprkos strašnom upozorenju, četvrti najbogatiji čovek na svetu takođe je izrazio optimističnu notu tokom intervjua, predviđajući „neverovatno korisne“ medicinske inovacije koje će proizaći iz povećanog finansiranja za prevenciju pandemije.

„Lepa stvar je što mnogo istraživanja i razvoja koje treba da sprovedemo da bismo bili spremni za sledeću pandemiju su stvari kao što su jeftine vakcine, velike fabrike, iskorenjivanje gripa, oslobađanje od obične prehlade, pravljenje vakcina kao malog flastera koji samo stavite na ruku, stvari koje će biti neverovatno korisne čak i u godinama kada nemamo pandemije“, rekao je on.

On je dodao da će nastaviti da govori o spremnosti za pandemiju, u okviru svog rada kao filantropa.

Rekao je: „Zajedno sa klimatskom porukom i tekućom borbom protiv bolesti siromašnih, spremnost za pandemiju je nešto o čemu ću mnogo govoriti”.

„I mislim da će to naći plodno tlo jer smo, znate, izgubili trilione dolara i milione života. A građani očekuju da njihove vlade ne dozvole da se to ponovi”.

( Nulta Tačka/ITV)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …