Home / TEMA DANA / UDARNO! SKUPŠTINA SRPSKE VRAĆA DEJTONSKA PRAVA! DODIK O RATNOJ STRATEGIJI BOŠNJAKA I ULASKU U SRPSKU..

UDARNO! SKUPŠTINA SRPSKE VRAĆA DEJTONSKA PRAVA! DODIK O RATNOJ STRATEGIJI BOŠNJAKA I ULASKU U SRPSKU..

– O građanskom konceptu nema razgovora ni sada, niti u budućnosti. Ovakvo stanje je antidejtonsko, odbacili smo građanski koncept BiH, koji treba da predstavi Bošnjake kao dominantne, rekavši da možemo samo da se posvetimo Ustavu dok ne dogovorimo nešto drugo – izjavio je Dodik.

Dodik je rekao novinarima nakon sednice Glavnog odbora SNSD-a da je razmotrena informacija i usvojeni zaključci u vezi sa aktuelnom političkom situacijom u BiH, koja se referira pre svega na ono što se zove prenos nadležnosti u Republici Srpskoj.

On je naveo da će za nadležnosti koje je Republika Srpska dala biti povučeni potpisani sporazumi sa Federacijom BiH.

Takođe je istakao da u BiH treba da vlada Ustav, a ne stranci.

Dodik je naglasio je da će Narodna skupština sredinom novembra održati posebnu sednicu o vraćanju nadležnosti Srpske.

– Set zakona za to je spreman i treba da prođe međustranački dijalog. Vlada Srpske će nakon sednice Narodne skupštine dodatno urediti pravni sistem nakon povratka nadležnosti koje su nam oduzete. Posebna sjednica NSRS biće održana 15, 16. i 17. novembra – rekao je Dodik.

On je dodao još, da je Glavni odbor SNSD-a usvojio platformu koja će utvrditi put ove stranke i njenih predstavnika u procesu vraćanja u ustavnu i dejtonsku strukturu nadležnosti prenesenih sa Republike Srpske na nivo BiH.

Dodik je izjavio i da je BiH u stanju potpunog raspada, te da će se stvari završiti tihim umiranjem BiH, a da će ostati Republika Srpska jer može da funkcioniše.

„Šta nam fali? Da li smo nešto izgubili? Ne, samo više dobijamo. Dobijamo više samopouzdanja i to će se desiti da li ovaj ili neki sledeći put. BiH će se urušiti i nestati, a ostaće samo ono što može da živi, a to je Republika Srpska! Od ostalog dela ne znam šta može da ostane“, rekao je Dodik novinarima na Palama.

Dodik je ponovio da rata neće biti, te istakao da ne može da veruje da oni koji prete ratom ne mogu da vide da je BiH u stanju potpunog raspada.

On je rekao da dobro teku pripreme za sednicu Narodne skupštine Republike Srpske narednog meseca na kojoj će biti raspravljano o vraćanju nadležnosti.

„Dobro teku pripreme. Vidim da su se pojedini zagrejali i neštoratom“, rekao je Dodik isasvim smešnom ratnu strategiju predsednika SDA Bakira Izetbegovića.

On ističe da je čuo za elaboraciju Izetbegovića, koji kaže da Dodik neće ući u Federaciju BiH, ali će kada uradi što planira „pobuniti naše ljude u Republici Srpskoj, a onda će intervenisati policija Srpske, a mi ćemo biti prinuđeni da uđemo“.

Dodik ističe da ljudi imaju pravo da misle šta hoće, ali poručuje da se Izetbegović zanosi da negde može da se uđe na teritoriju Republike Srpske.

„U svakom slučaju, mislim da je glupo pričati na tu temu. Sve se zloupotrebi, čak i moji podsmešljivi komentari na tu temu, koji se upotrebe kao isključivi dokaz. To sam želeo da opovrgnem“, istakao je Dodik.

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …