Home / TEMA DANA / UDARNO! ŠOKANTNO OTKRIĆE: VUČIĆ NAMERNO URUŠAVA EPS U NAMERI DA GA PRODA?!

UDARNO! ŠOKANTNO OTKRIĆE: VUČIĆ NAMERNO URUŠAVA EPS U NAMERI DA GA PRODA?!

Da li je na pomolu plansko urušavanje EPS-a, devalviranje vrednosti kompanije i prodaja na parče preduzeća koje nikada ne bi smelo da bude privatizovano?

Još krajem prošle godine potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić ocenila je da najavljene promene u organizaciji Elektroprivrede Srbije, prvenstveno izdvajanje distributivnog sistema, predstavljaju uvod u privatizaciju tog preduzeća.

Ocenila je da je zaključkom vlade od prošlog četvrtka, počelo „rasparčavanje najvrednije kompanije koju Srbija ima“.

„Plan je da iščupaju distribuciju i da je pretvore u novo preduzeće. Time će najviše biti pogođeni rudari i termaši, ali i 13.000 zaposlenih u delatnosti distribucije koje očekuje neizvesna budućnost.

Laž je da organizacione promene u EPS-u traži EU, da su u pitanju reforme kojima se smanjuju troškovi poslovanja i da radnici tog javnog preduzeća ne moraju da brinu za svoju budućnost.

ENEREGETSKA KATASTROFA U SRBIJI: PRAVI BROJ SE KRIJE- ZVANIČNO 90000 LJUDI BEZ STRUJE- TERMOELEKTRANE ONESPOSOBLJENE!

Istina je da je 2016. godine EPS sa istom organizacijom poslovao pozitivno, a da je danas gubitaš. Prihodi se nisu smanjili jer struja nije pojeftinila već su rashodi povećani od kad je Milorad Grčić na čelu EPS-a. Taj novac je završio u džepu bratije Brnabić, Kisić, firme Ultra kop“, kazala je Marinika Tepić.

Nema sumnje da bi prodajom EPS-a, Vučić dobio novu turu podrške iz inostranstva u nastavku sakađenja i uništavanja Srbije.

(srbin.info)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …