Home / TEMA DANA / UDARNO! SRPSKI STRUČNJACI: SRBIJU 2022. ČEKA FINANSIJSKA SODOMA I GOMORA! (VIDEO)

UDARNO! SRPSKI STRUČNJACI: SRBIJU 2022. ČEKA FINANSIJSKA SODOMA I GOMORA! (VIDEO)

Gost medijske kuće „Centar” u emisiji „Intervju”, koju vodi i uređuje Dejan Petar Zlatanović, bio je ekonomista i član Predsedništva Narodne stranke Vladimir Kovačević.

Član Predsedništva Narodne stranke Vladimir Kovačević izjavio je da će se poslanici Skupštine Srbije izjašnjavati o novom zaduženju države u iznosu od 769 miliona evra, što će postojeći javni dug od 30 milijardi evra povećati za 2,56 odsto.

„Država ne može da vrati dugove nastale ovakvim turbo zaduživanjem. To je jasno i svakom građaninu koji je uzeo kredit od banke i zna koliko ga je teško vratiti. Građani kroz poreze i poskupljenja vraćaju i dugove koje uzima država, što je dodatni i sve teži teret koji više neće moći da nose“, rekao je Kovačević gostujući u emisiji redakcije „Srbin info“.

– Već u 2022. i 2023. godini Srbiju čeka finansijska Sodoma i Gomora. Predstoji duboka ekonomska kriza jer poskupljuje gotovo sve, navodeći kao primere „hleb, ulje, benzin, struju, cigarete, pretplatu za Radio-televiziju Srbije“ – objašnjava naš sagovornik.

Kovačević je naveo da žitarice nikada nisu bile skuplje, dok trenutna suša ne pogoduje prinosu.

„Sve industrijske sirovine su već poskupele za više od 25 odsto, a nakon njihove ugradnje u gotove proizvode pik rasta cena će se dogoditi već sredinom septembra“, rekao je Kovačević.

On je podsetio da je ministar finansija Siniša Mali predstavio predloge sedam zakona za koje je naveo da će „omogućiti dalji ubrzani rast i razvoj srpske ekonomije“.

„Ti zakoni će, nažalost, omogućiti samo veće zaduživanje na teret sadašnje generacije, ali i naše dece. Ne slažem se sa Malim da se zaduživanjem može osigurati bilo kakav napredak, a tek se nikako ne može dostići pusti san od šest odsto privrednog rasta do kraja ove godine“, kazao je Kovačević.

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …