Home / TEMA DANA / UZBUNA U BERLINU- ŠTA SE DEŠAVA: Britanci ubrzano povećavaju broj svojih vojnika u Nemačkoj..

UZBUNA U BERLINU- ŠTA SE DEŠAVA: Britanci ubrzano povećavaju broj svojih vojnika u Nemačkoj..

U kontekstu „ruske pretnje“ Velika Britanija nema nameru da smanjuje svoj vojni kontingent u Nemačkoj i čak planira da ga poveća, izjavio je šef britanskog Generalštaba Oružanih snaga Nik Karter, javlja „Dojče virtšafts nahrihten“.

Šef Generalštaba Oružanih snaga Velike Britanije general Nik Karter izjavio je da će London ostaviti u Nemačkoj svoje vojnike, tenkove, municiju, gorivo, kako bi u slučaju potrebe brže reagovali na agresiju Rusije.

„Aktivno proveravamo stanje infrastrukture u Nemačkoj“, rekao je on za „Dojče virtšafts nahrihten“. Karter je naglasio da je Rusija povećala „ogromne vojne mogućnosti“ i da predstavlja „očiglednu i aktuelnu pretnju.

Štaviše, britanske vlasti su smislile da povećaju svoj kontingent na teritoriji Nemačke, između ostalog na vojnoj bazi u Rajskoj oblasti, nastavlja izdanje.

Otuda Zapad može osigurati pojačanje istočnom obodu Evrope u slučaju ruskog napada. Nakon krimske krize NATO treba da poveća „svoju brzinu prilikom traganja za rešenjima, održavanja operacije i korišćenja savremenih sredstva naoružanja“, pišu britanski mediji.

Karter apeluje da se ne zaostaje za protivnikom, inače će Zapad izgubiti sposobnost da svojevremeno spreči pretnje ili reaguje na njih.

Kao odgovor na zahtev Vele partije, Berlin je predstavio statistiku o britanskim snagama koje se nalaze na teritoriji Nemačke, piše „Dojče virtšafts nahrihten“.

U Nemačkoj se nalazi oko dvadeset hiljada engleskih vojnika sa civilnom logistikom koja broji oko 1.700 osoba. Prema podacima od 1. januara 2011. godine, za njih je izdvojen 21 hektar nemačke teritorije i 12.000 kvadrata stambenog prostora.

„Dogovor o raspoređivanju od 1954. godine i Sporazuma o statusu snaga NATO-a od 1951. godine bili su osnova za raspoređivanje stranih trupa u nemačkoj“, podsećaju poslanici Leve partije.

Od tada je usvojen niz sporazuma i protokola, ali nemačke vlasti još uvek nisu predstavile pune informacije o stranim snagama na svojoj teritoriji, njihove delatnosti i privilegijama, kritikuje levica zvaničnu nemačku vlast.

(Sputnjik)

Check Also

“FORBES”: 500 LOVACA RUSIJE SPREMNO JE DA UNIŠTI 125 HILJADA VOJNIKA UKRAJINE ZA 30 MINUTA

Rusija je spremna da uništi polovinu ukrajinske vojske za samo pola sata. Pretnje Kijeva Rusiji …