Home / TEMA DANA / UZNEMIRUJUĆE ODVAJANJE DECE OD RODITELJA I PORODICE- DECA U SRBIJI POSLE NASTAVE OSTAJU U ŠKOLI JOŠ 4 SATA

UZNEMIRUJUĆE ODVAJANJE DECE OD RODITELJA I PORODICE- DECA U SRBIJI POSLE NASTAVE OSTAJU U ŠKOLI JOŠ 4 SATA

Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je da će od 1. septembra u 240 osnovnih škola u Srbiji početi pilot-projekat u okviru koga će đaci ići na časove samo u jednoj smeni, posle koje će ostajati dodatna četiri sata u školi tokom kojih će moći da se bave sportom, rade domaće zadatke, uče strane jezike ili razvijaju preduzetnički duh.

Navodeći da je ideja da se učenicima ponude dobro osmišljene aktivnosti posle redovne nastave, ministar je kazao da je predviđeno da se nova stragetija uvede u sve škole u Srbiji do 2030. godine, najpre u osnovne a potom i u srednje škole.

“Deca tu dobijaju najviše, poput učenja u školi pod nadzorom nastavnika, više sporta, a vodiće se računa i o njihovoj ishrani. Đaci će imati i oko 50 različitih sadržaja, što će smanjiti nasilje u školama, biće bezbedniji. Učenici će uz sve to, imati i više informatike”, kazao je Šarčević za Kurir.

On je dodao da će time i nastavnici dobiti posao, jer zbog pada nataliteta i zatvaranja škola, ostaju bez posla.

(Beta)

Check Also

VERUOVIĆ: VUČIĆ SE VANREDNO OBRAĆA ZBOG DANILA, POKUŠAVA DA GA SPASE (VIDEO)

Razlog zbog kojeg Aleksandar Vučić večeras pravi vanrednu emisiju je pokušaj da spasi sina Andreja …