Home / TEMA DANA / VAŽNO UPOZORENJE SA SRBE: MORAMO BITI SPREMNI NA RAT!

VAŽNO UPOZORENJE SA SRBE: MORAMO BITI SPREMNI NA RAT!

SNAGE nepravedne globalizacije, SAD i Engleska, hoće da ruski uticaj na našim prostorima odstrane, tako što bi da unište Srbe, ukinu Republiku Srpsku stvarajući Republiku BiH i njen vještački identitet, daljnju destabilizaciju Srbije i uvlačenje Srpske i Srbije u NATO. I to po svaku cijenu, pa i ratom.

Ovakve moguće događaje moraju imati na umu svi srpski političari i u Srpskoj i u Srbiji, ali i bošnjački, muslimanski narod.

Bošnjaci i Srbi ne smiju se međusobno ubijati za tuđe interese.

Hiljadu milijardi dolara vrijedna imovina, koja je bila u društvenom vlasništvu na prostoru bivše Jugoslavije, opljačkana je i uništena, da bi i dalje stranci nastavili sa pljačkanjem prirodnih resursa, pa čak i sa sramotnom eksploatacijom radnika.

Najnovija deklaracija SDA je samo jedno sredstvo u velikom nizu koja će biti korišćena za ostvarivanje anglosaksonskih ciljeva.

Zato podržavamo Dodikovu inicijativu da Republika Srpska i njeni političari zauzmu jedinstven stav u vezi pokušaja SDA da kroz realizaciju svoje deklaracije ide na uništenje Republike Srpske.

Pokret je za zaključke Glavnog odbora SDA već napisao da su posljedica aktivnosti ambasada SAD-a i Velike Britanije (Zaključci GO SDA posljedica su djelovanja američke i engleske ambasade).

Sastanak američkih ambasadora u Zagrebu, mogao bi značiti da će i Hrvatsku gurnuti u crni scenario, na način o kojem je svojevremeno govorio bivši predsjednik Hrvatske Stipe Mesić – presijecanjem Srpske kod Brčkog.

Imenovanje američkog specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan pokazuje očiglednu namjeru Amerike da se preko njega vršiti pritisak, kako bi se i bez rata obezbijedilo odstranjivanje „malignog“ uticaja Rusije, ukidanje Srpske, dezintegracija Srbije i na silu uvlačenje čitavog preostalog prostora u NATO.

Da li će pritisci uroditi plodom vidjeće se i po tome hoće li srpski mediji voditi kampanju prebacivanja krivice na srpske političare, pa i sam srpski narod – sa onih koji su izvršili agresiju na srpski narod u želji da ga potčine, mjenjajući mu i identitet.

Bože dragi, pa i srpski narod je to „tražio, zaslužio“.

Zato Pokret ponavlja, da je neophodno da zajedno Srbija i Srpska upute molbu – poziv Rusiji da imenuje svog specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan.

To bi puno značilo i zbog same funkcije koju bi ruski predstavnik imao, a koja bi uključivala njegove aktivnosti i pomoć u dolasku do pravednih i najboljih rješenja za suštinske probleme na našim prostorima.

Srpski političari ne treba da očekuju da će Rusija bez njihovog poziva „samo po sebi“ imenovati svog predstavnika. Ona, Rusija, najviše cijeni slobodu. I neće da nameće ni ono što je dobro ako to drugi ne žele.

Ukoliko ne uslijedi takva molba – poziv Rusiji, to će značiti, najvjerovatnije, da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pristao na poraz u pregovorima u vezi Kosova i Metohije, ali i u vezi situacije u BiH. U takvoj, eventualnoj mogućnosti, mnogo će značiti reagovanje Milorada Dodika, predsjednika najjače političke stranke u Srpskoj, kao i drugih srpskih političara.

Srpski narod i njegovi političari ne treba da se plaše ni najcrnjeg scenarija, jer im je preostalo samo jedno: da odbrane Sebe, svoje nacionalno biće i stvore državu koju će voljeti, a ta država znaće da zaštiti interes srpskog naroda i svakog svog građanina.

Taj najviši cilj ostvaruje se željom, ljubavlju i sviješću o značaju tog podviga za potomke. Hrabrost i neminovan uspjeh u tome dolazi iz naše vjere „Kada je Bog sa nama, ko će protiv nas“, a i zbog odnosa snaga u svijetu koji se promijenio i sada valjda znamo ko nam je kroz istoriju zabijao nož u leđa, a ko istinski pomagao.

(Dane Čanković, predsjednik SNP Izbor je naš)

Check Also

„INVAZIJA KREĆE U JANUARU, ZA NAPAD SPREMNO 94.000 VOJNIKA!“

Rusija bi krajem januara mogla da izvede vojnu invaziju velikih razmera u ukrajinskom regionu Donbasa, …