Home / TEMA DANA / Vlajki: „Veliki brat“ bez zastoja uništava srpstvo na Balkanu!

Vlajki: „Veliki brat“ bez zastoja uništava srpstvo na Balkanu!

Potpredsednik Republike Srpske Emil Vlajki upozorio je da „Veliki brat“ bez zastoja uništava srpstvo na Balkanu, a da su u BiH angažovane pojedine političke ekipe samih Srba „koje strateški paktiraju sa neprijateljima Srpske da bi taj entitet suštinski nestao, što za sada rade sasvim efikasno“.

emil vlajki

Vlajki je u saopštenju naglasio da je u Srbiji pristup različit, gde se, pored otkidanja teritorija i satanizacije, srpski narod podvrgava, „maltene svakodnevno, javnom ponižavanju“.

  On je naveo da se predsedniku Srbije onemogućava poseta Kosovu i Metohiji, da se nad ostatkom Srbije vijore albanske zastave, da strani državnici, na različite načine, prilikom svojih poseta cinično vređaju tu zemlju.

     „Naravno, lako je vređati neku zemlju gde si gost, kao sadašnji albanski premijer, i praviti se važan, kada iza sebe imaš NATO, Brisel, krstareće,inteligentne rakete, pretnje sankcijama, ucenama i slično. Ali, da deluju bez pomoći Velikog brata ne bi ih se ni čulo, ni videlo“, istakao je Vlajki.

  On je podsetio na događaje iz novije istorije, kada su „Atlanska brigada“ i teroristička OVK doživele poraz od snaga tadašnje SRJ na graničnim prelazima Morino i Košare, naglasivši da Srbi u ovom vremenu potpuno zakazuju kada je reč o diplomatskom bojnom polju.

Po Vlajkiju, to „zakazivanje“ ogleda se u stalnim davanjima ustupaka i u prepuštanju, malo po malo, Kosova i Metohije Albancima.

Vlajki je istakao i da sve provokacije dolaze iz Albanije, iza koje stoji „Veliki brat“.

 „On (Veliki brat) je taj koji je dao zadatak, prvo fudbalerima da razviju usred Beograda albansku zastavu, a onda albanskom premijeru da ispolji neviđenu diplomatsku drskost. Poruka je jasna – samo vi Srbi paktirajte s Rusima i pravite s njima jalove vojne parade, mi na vašoj teritoriji možemo da radimo šta hoćem“, istakao je Vlajki.

Potpredsednik Srpske je u saopštenju dao i istorijsku paralelu, navodeći primer: kada je nekadašnji francuski predsednik Šarl de Gol krajem šezdesetih godina prošlog veka, prilikom službene posete Kanadi u Montrealu, uzviknuo „Živeo slobodni Kvebek“ (provincija francuskog govornog područja) – istog časa je od kanadskih vlasti zamoljen da napusti državu.

Prema njegovim rečima, državni vrh Srbije nije imao „petlje“ da to uradi povodom provokacije albanskog premijera Edija Rame, već mu je dozvolio da ode u Preševsku dolinu i da tamo drži političke govore.

„Izgleda da od Oktobarske revolucije 2000. godine ni samoponižavanju srpskog naroda nikad kraja“, naveo je Vlajki.

 

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …