Home / TEMA DANA / VOJNI ESKPERTI ZALEDILI SRBIJU: Ako počne sukob Srba i Albanaca DOLAZE RUSI I POČINJE SVETSKI RAT

VOJNI ESKPERTI ZALEDILI SRBIJU: Ako počne sukob Srba i Albanaca DOLAZE RUSI I POČINJE SVETSKI RAT

Poruka predsednika Rusije Vladimira Putina prvom čoveku Srbije Aleksandru Vučiću da Rusija na dnevnom nivou pomno prati šta se dešava u Srbiji i na Kosovu i Metohiji, kao i da Beograd može da računa na rusku pomoć u svakom mogućem obliku protumačena je na Zapadu kao do sada najdirektnija poruka Moskve da će Srbe, ako treba, braniti i oružjem.

Podsetimo, Putin je istakao da za Moskvu kad je reč o KiM važi samo Rezolucija 1244 UN i da su za nju drugi dokumenti ništavni, kao i da “ko napadne Srbiju, napao je Rusiju”.

Eventualni sukob Srba i Albanaca ne bi prošao bez mešanja drugih velikih sila u to, a brojni stručni mediji na zapadu mesecima se bave procenama vojnih snaga Srbije i Rusije sa jedne strane i Albanije, Kosovskih Albanaca i SAD sa druge.

Vojni eksperti smatraju da bi novi sukob Srba i Albanaca mogao da bude iskra koja će zapaliti čitav svet, pogotovo ako se u njega direktno umešaju SAD i NATO i Rusija.

Naravno, sva ovakva poređenja su nezahvalna, tim pre što dolaze iz zapadnih vojnih izvora.

Tako, prema zapadnim izvorima, u prvi mah Srbija i Rusija zajedno mogu da angažuju nešto više od 850.000 vojnika, koji bi imali podršku od 62.000 tenkova, transportera, višecevnih raketnih bacača i drugih “zemljanih sistema”. Iz vazduha bi ih pomoglo 15.600 aviona, helikoptera i drugih borbenih letelica, a na moru bi se na rusko-srpskoj strani našlo 380 raznih brodova.

Na drugoj strani, prema tim procenama, moglo bi da se nađe čak 1.400.000 vojnika SAD i Albanije, 56.000 tenkova, transportera, raketnih bacača. SAD i Albanci bi mogli, prema tim procenama, da računaju na podršku 21.000 aviona i helikoptera, koje bi sa mora podržalo 450 raznih ratnih brodova.

Procenu vojnih snaga Srbije i Rusije u eventualnom sukobu sa SAD i Albancima pogledajte u sledećim video zapisima…

Pogledajte video:

Poređenje vojnih efektiva Srbije i Albanije izgleda ovako:

Ko je moćniji, Rusija li SAD, pogledajte u sledećem video zapisu…

(Informer)

Check Also

DR MIROVIĆ: ISTINA O HAOSU U CRNOJ GORI- SLEDI EPILOG KOJI NIKO NE OČEKUJE! (VIDEO)

Gost medijskih kuća „Centar”, i „Srbin.info”, u emisiji „Intervju”, bio je profesor Pravnog fakulteta Prištinskog …