Home / IZA KULISA / LIKVIDACIJA NA SOPOTSKOM GROBLJU: UBISTVO POSLE SAHRANE I PORED TRI TELOHRANITELJA VEĆ GODINU DANA OBAVIJENO VELOM TAJNE..

LIKVIDACIJA NA SOPOTSKOM GROBLJU: UBISTVO POSLE SAHRANE I PORED TRI TELOHRANITELJA VEĆ GODINU DANA OBAVIJENO VELOM TAJNE..

Verovatno najneobičnija likvidacija prošle godine bila je na sopotskom groblju, gde je posle sahrane hicem iz snajpera ubijen Milomir Jovanović (46) iz Vranića, svojevremeno jedan od bližih saradnika Dejana Stojanovića Keke, vođe novobeogradskog klana.

Od njegovog smaknuća na groblju pod Kosmajem 14. januara, posle sahrane Novaka Todorovića, prošlo je više od godinu dana, ali nema novih tragova koji bi ukazali ko stoji iza ove likvidacije, i prvenstveno ko je ispalio smrtonosni hitac iz snajpera. U trenutku kada ga je u grudi pogodio hitac ispaljen iz snajpera, Jovanoviću, koji je otvarao vrata svog džipa, nije pomoglo ni to što je bio u pratnji trojice telohranitelja.

A upravo se poslednjih šest meseci života nije kretao bez telohranitelja koji su uvek bili u njegovoj pratnji od momenta nestanka njegovog brata Milana, za koga se još ne zna da li je živ ili mrtav. Milanu se trag gubi u Češkoj, odakle se poslednji put javio bratu, ali nezvanične informacije ukazuju da su njegov automobil i lična dokumenta nađeni u Rusiji!

Milomir o nestanku brata nije želeo da priča. Ipak, angažovanje telohranitelja i strah za svoju bezbednost ukazuje da bratov nestanak nije bio dobrovoljan. Nesumnjivo i da je organizator njegove likvidacije sve to znao pa je zato i angažovao snajperistu da hicem iz daljine eliminiše Milomira.

I dok se spekulisalo da je snajperista došao iz Bosne i Hercegovine jer su njihovi profesionalni egzekutori najveštiji u likvidacijama sa daljine, verovalo se da je motiv ubistva Jovanovića droga, tačnije sukobi u tom poslu.

 Jedan od pravaca istrage je navodni sukob sa Vladimirom Bjelanovićem, koji je ubijen u decembru 2015. na Vračaru. Pominjalo se da je Milomir u poslovima bio više nego nekorektan, da je otimao robu a tako i tržište, kao i da je čak organizovao likvidaciju Bjelanovića.

Do dokaza da Milomir stoji iza likvidacije u centru Beograda, međutim, nije se došlo iako su ubrzo posle egzekucije na Vračaru uhapšeni Predrag Ratković iz okoline Užica, inače bivši pripadnik „crvenih beretki“, i Stefan Blagojević, osumnjičeni za taj zločin.

Bjelanović je ubijen pred svojom trudnom devojkom, a ubice su ga overile. Optuženi, međutim, nisu želeli da otkriju ime osobe po čijem nalogu su ubili Bjelanovića, i to navodno za sumu od 60.000 evra. Nije samo sukob sa Bjelanovićem bio predmet istraživanja, već i Jovanovićeve veze sa Dejanom Stojanovićem Kekom, vođom novobeogradskog ganga, koji je već nekoliko godina u Južnoj Americi.

Bliskost sa Kekom ga nije sprečavala da, „dok je vođa bio u egzilu“, sarađuje sa drugim kriminalnim grupama. Keka je inače iz Srbije pobegao još 2006. kada je saznao da mu se sprema hapšenje u okviru obračuna sa organizovanim kriminalom. Godinama živi u Latinskoj Americi.

Sud u Sao Paulu u Brazilu raspisao je 2011. poternicu za njim zbog šverca kokaina, ali je ona 2013. povučena i on jedini od 48 uhapšenih sa Balkana nije završio na optužnici. Srbija je 2016. godine povukla Interpolovu poternicu za njim jer je optužnica protiv njega, koja ga je teretila za tešku krađu iz 1996, zastarela.

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …