Home / TEMA DANA / VOJNI VRH SAD DOBIO ZELENO SVETLO ZA TAJNI NAPAD NA RUSIJU I KINU..

VOJNI VRH SAD DOBIO ZELENO SVETLO ZA TAJNI NAPAD NA RUSIJU I KINU..

Američki vojni vrh dobio je zeleno svetlo za tajni napad na Rusiju i Kinu.

Vojni eksperti tvrde: „U toku je puzeća legalizacija mogućnosti Amerikanaca da nanose apsolutno ničim isprovocirane vojne udare“.

Ovo je reakcija na novine u Oružanim snagama SAD koje uključuju i mnogo agresivniju strategiju njihove sajber-komande. Jer, SAD su već oformile pravno obrazloženje za tajni napad i na ruske i kineske – ili bilo čije druge – objekte povezane sa nuklearnim naoružanjem.

Vašington je – tvrde isti eksperti – svoju histeriju povodom ruskih sajber-pretnji i hakerskih napada doveo do logičnog finala.

Kako je upravo objavio New York Times, strategija Sajber-komande SAD postala je agresivnija, a njene ovlašćenja su faktički proširena. Jer, dosad je ta komanda reagovala tek kada je protivnik „uspevao da prodre u američke mreže“, a prelazaka „u ofanzivu“ nije bilo mnogo.

A sada ta komanda ima pravo da organizuje „svakodnevne hakerske upade u strane mreže radi osujećivanja napada protiv SAD“. Dakle: pre nego što protivnik i pokuša da primeni sajber-oružje.

Nova strategija podrazumeva izvođenje u stranim kompjuterskim mrežama „stalnih razarajućih dejstava na ivici rata“. A radi toga će neprekidno „napipavati slabe tačke protivnika, otkrivati njegove namere i mogućnosti i izvoditi susretne napade“.

Sajber-komanda SAD do prošle godine je bila u sastavu Strateške komande.

Treba imati u vidu da je unutar CIA postojao i još postoji sektor UMBRAGE, koji se bavi stvaranjem kompjuterskih virusa koji se podmeću različitim hakerskim grupama. Ovim „sportom“ se sigurno baci i Sajber-komanda, a to joj obezbeđuje da sama pravi viruse koje može pripisati drugoj zemlji i iskoristiti kao povod za udar po njoj.

Amerikanci već imaju velike grupe stručnjaka za ostavljanje lažnih sajber-tragova – ruskih, kineskih, severnokorejskih…

SAD su već pokušale da za sebe rezervišu pravo da na stvarni ili izmišljeni i drugim zemljama podmetnuti sajber-napad odgovaraju klasičnom vojnom silom. Jasno, to bi ih oslobodilo čak i laganja kakvo su sebi dozvolile kada je Kolin Pauel pokazivao čuvenu epruvetu pred agresiju na Irak.

U maju prošle godine je Pentagon objavio dokument u kojem je definisao svoj „pravni osnov“ za napade na protivničke nuklearne rakete dok su još na lansirnim rampama.

Proširena ovlašćenja Sajber-komande – zajedno sa svim ovim – jasno ukazuju na nameru vojnog i državnog vrha SAD da nuklearno oružje protivnika neutrališu pomoću sajber-napada.

Naravno, takvo oružje može biti upotrebljeno samo po odobrenju predsednika SAD.

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …