Home / TEMA DANA / VUČIĆ O TOME ŠTA JE PRONAĐENO U KRVI SERGEJA TRIFUNOVIĆA: “AKO JE VMA TO POTVRDIO, ONDA”

VUČIĆ O TOME ŠTA JE PRONAĐENO U KRVI SERGEJA TRIFUNOVIĆA: “AKO JE VMA TO POTVRDIO, ONDA”

Predsednika Srbije Aleksandra Vučića i danas su novinari pitali o lideru PSG Sergeju Trifinoviću koji je u ponedeljak načinio saobraćajni prekršaj.

Nakon što su beogradski tabloidi objavili da su u krvi Trifunovića posle udesa pronađeni tragovi narkotika, novinar je upitao Vučića šta misli o tome.

“Ako je VMA to potvrdio, onda nemam nikakve sumnje u to i ne znam koga bi to uopšte iznenadilo i šta je tu novost. Ne bih ništa komentarisao”, rekao je Vučić prilikom posete fabrici Knott Autoflex Yug d.o.o. u Bečeju.

Podsetimo, proslavljeni glumac i predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović učestvovao je u udesu u ponedeljak uveče u Beogradu. Mediji su preneli da se incident dogodio kod pumpe “Dejton”, a među naslovima koji su osvanuli na pojedinim beogradskim portalima navodi se da se Trifunović “zakucao u autobus”, kao i da je “u bekstvu”.

On je za B92 rekao da je nakon udesa “morao da ode kako bi otvorio vrata majstorima”, kao i da je “zakon bio brži od njega”.

“Nisam pobegao, nego sam otišao da otvorim majstorima vrata. Rekao sam da ću se vratiti za pola sata. Međutim, kada sam izašao napolje, već su ‘digli’ auto, pauk ga je već podigao, tako su brzo došli. Sutra ujutru ću da odem u MUP Savski venac, da ne bude da sam pobegao”, rekao je Trifunović za B92.

Predsednik Srbije u utorak je rekao da “nije u stanju da komentarišem šta taj čovek radi”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije postojala ideja o uvođenju takozvanog stepenastog cenzusa, odnosno o povećanju cenzusa za predizborne koalicije i da su ti navodi neistiniti.

“Nije postojala ideja (o tome). Kada bi uvodili stepenasti cenzus i kada bi se on povećavao, išli bi kontra onih koji su manjina, odnosno protiv političkih protivnika. Neće biti toga. I novine koje su objavljivale to, nisu objavljivali tačne informacije”, rekao je Vučić u Bečeju.

On je rekao da je potrebno da se vodi računa o tome da se ne povećava prag za manjinske grupe i da je to jedina stvar o kojoj se još razgovaralo.

Komentarišući izjave onih koji kritikuju ideju o smanjenju cenzusa neposredno pred izbore, Vučić je rekao da se tom merom dobija reprezentativniji parlament i da to može da pogodi samo najjaču stranku, a to je i dalje Srpska napredna stranka.

“Svi koji žele da izađu na izbore su se saglasili sa tim. A oni koji ne žele, to su oni koji su protiv autopoteva, pruge, protiv svake fabrike. Smetaju im ovakve i onakve kocke, kada isplatimo ‘švajcarce’, ni to ne valja. Ja još nisam čuo da su zadovoljni. Te političke komentare razumem, jer oni moraju da budu protiv, ali koje je njihovo pravo tu ugroženo?”, rekao je Vučić.

On je rekao da se opozicija protivi toj ideji samo zbog toga što nakon izbora neće moći da kaže da SNS ima 60 odsto u parlamentu, a da osim Socijalističke partije Srbije ostali ne postoje.

“A ja hoću da se ponosim razlikama i drugačijim idejama. Da vratimo život u parlament. I to ćemo i da uradimo”, rekao je on.

Vučić je tako odgovorio na pitanje u vezi sa razgovorom novoizabranog predsednika Hrvatske Zorana Milanovića sa turskim predsednikom Redzepom Tajipom Erdoganom, koji se, prema pisanju pojedinih hrvatskih medija, odnosio na reviziju Dejtonskog mirovnog sporazuma.

“Svako ima pravo da razgovara o različitim temama, svaki razgovor je lekovit i dobar i nemam ništa protiv da razgovaraju. Pozicija Srbije je da nema novih rešenja bez dogovora tri konstitutivna naroda, a to znači da i Srbi moraju da budu pitani i da prihvate to. Bez Srba neće biti promene Dejtona”, istakao je Vučić.

Predsednik je poručio da je Srbija za striktno poštovanje Dejtonskog sporazuma.

“Biće mnogo, mnogo teško da nas ubede u promene”, podvukao je Vučić.

On je pojasnio da je jasno u kom smeru bi išle te promene Dejtona – mnogi koji govore o promeni misle da promene treba da idu u smeru u smanjejna kompetencija i prerogativa RS i stvaranje funkcionalne države u kojoj Republika Srpska kao entitet ne bi imala nadležnosti koje ima danas.

“Pozicija Srbije je jasna – svi mogu da razgovaraju sa svima, to je uvek dobro, ali da se Dejtonski sporazum suštinski menja – samo ako se saglase sva tri naroda, i Srbi. Srbija svoj pristanak na bilo kakvu promenu neće dati”, poručio je Vučić.

Šešelj brutalno po Sergeju Trifunoviću: Evo zašto je govedo pobeglo sa mesta saobraćajne nesreće

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović sinoć je izazvao saobraćajnu nesreću, kad se svojim renoom zakucao u autobus Gradskog saobraćajnog preduzeća.

Glumac i političar je, ipak, mislio da nema potrebe da sačeka policiju i obavljanje uviđaja, pa je otišao sa lica mesta.

Uspeo je, ipak, da tvitne da je “otišao da nahrani mačke”, i poručio Nebojši Stefanoviću da ga “zovu ako im treba”.

Posle toga je napisao i da se “čuo sa načelnikom policije i da će ujutru da ode da se vide”.

Kakva je sila onaj Sergej Trifunović! Našmrkao se kokainom, pa se zakucao u autobus. Uspeo je da pobegne sa mesta zločina, kako ne bi duvao u balon i davao krv na analizu. DŽaba mu je Vučić snižavao cenzus. Nije to govedo za Narodnu skupštinu. Čuvajte se ljudi. Ima šiljate rogove.

(B92,Beta,Tanjug)

Check Also

BLIŽI SE RAT NA DALEKOM ISTOKU: KAD POČINJE SUKOB KINE I SAD OKO TAJVANA?!

Neočekivano koliko i obeshrabrujuće, američki i kineski mediji došli su do konsenzusa koji nisu tražili. …