Home / TEMA DANA / VUČIĆ OTVORIO DUŠU: SNS me prodao i zabio mi nož u leđa..!

VUČIĆ OTVORIO DUŠU: SNS me prodao i zabio mi nož u leđa..!

Tokom posete Vojnotehničkom institutu u Žarkovu, šef države Aleksandar Vučić poručio je nelojalnim kolegama iz SNS i koalicionim partnerima da mogu da izađu iz vlasti ako to žele te da ne pokušavaju da sede na dve stolice, jer je on do detalja upućen u sve što se dešava.

Komentarišući informacije da su ga oni koji bi, po prirodi stvari, u danima kada opozicija poziva na puč i njegovo hapšenje trebalo da su uz njega ili bar da mu štite leđa, praktično ostavili na cedilu i iz prikrajka čekaju epilog, Vučić ističe da je to tačno te da je naš list samo pogrešio u nadnaslovu da je razočaran zbog toga.

OTVORENA VRATA

– Ne sviđa ti se, pa doviđenja, a ne, koristiću državu i to što me je Vučić negde postavio za šta god mi zatreba, a prvi put ću kad dođe teško vreme da zabijem nož u leđa. Bolje idi odmah, nemoj da čekaš. Ovo se nije odnosilo toliko na SPS koliko na neke ljude u mojoj partiji, neke druge koalicione partnere. Srpski telegraf je samo u jednoj stvari u nadnaslovu pogrešio – da sam razočaran. Ja ni u šta nisam razočaran, pa nisam u politici dva dana ili dve godine, već mnogo duže – navodi Vučić.

Predsednik Srbije i lider naprednjaka nije želeo da imenuje nelojalne saradnike, ali je istakao da je svima njima obezbedio ili bar malo pomogao da imaju karijere, što mu oni vraćaju pravljenjem dilova sa opozicijom.

– Uhvatio sam ih na delu jer i ovi iz naprednjačkih redova su samo čekali da se obogate i udri ti po Vučiću, ali nemoj po nama, tako to funkcioniše – naglasio je Vučić.

Govoreći o stranačkim kolegama, lider SNS naveo je da, uprkos svemu, većini partijskih saradnika veruje.

LAŽI O ODMORU

Upitan da prokomentariše tvrdnje na društvenim mrežama da je u tajnosti otputovao u Tursku na more, Vučić je odgovorio:

– Nikad u životu nisam bio u Turskoj na moru, bio sam u Istanbulu i Ankari, na moru u Turskoj nikad nisam bio, nikad se nisam tamo kupao… Mora da im mnogo nedostajem, pa čim me nema dva dana, čekaju da se pojavim, pa da me pljunu… Obećavam im da ću, kad se budem brčkao i kupao, poslati sliku… – zaključio je Vučić.

Od novembra veće penzije

Predsednik je poručio da od novembra stižu uvećane penzije, i to za sve penzionere.

– Značajno uvećane, svima za najmanje devet odsto, veće nego ikada ranije. Mislim da će biti zadovoljni, mogu da očekuju povećanja i sledeće godine ako budemo radili ovako dobro – naveo je Vučić.

Dodao je i da nezaposlenost za Srbiju više nije toliki problem, upozorivši da će sada biti problem nedostatak radne snage.

Sa Tačijem u septembru

Govoreći o dijalogu sa Prištinom koji se vodi u Briselu, šef države rekao je da će se sa predsednikom privremenih vlasti u Prištini Hašimom Tačijem sastati početkom septembra. Naglasio je da će to biti prilika da se sagleda da li postoji mogućnost za izlaz iz teške situacije u kojoj se nalazimo.

– Biće interesantno da vidimo posle svega šta je to i gde smo stali, kao i da li postoji bilo koja mogućnost za izlaz iz teške situacije u kojoj se nalazimo – naveo je Vučić.

Nemačka nas već razgraničila

Nemačka nas je već „razgraničila“ onog trenutka kada je priznala celovito, suvereno i nedeljivo Kosovo, rekao je Vučić u odgovoru na pitanje kako vidi stav kancelarke Angele Merkel da nema promene granica na Balkanu.

– Šta znači to što je Merkelova rekla? To što je rekla znači samo da nas je ona već „razgraničila“ tako što je celo Kosovo nezavisna država. Oni koji se raduju njenoj izjavi treba da znaju da Merkelova, kao i ceo svet, sa malim izuzecima, da svi oni smatraju KiM celovitom, suverenom i nedeljivom teritorijom i da ta teritorija pripada Albancima – dodao je Vučić i ukazao da samo iz našeg ugla postoji pitanje čije je Kosovo, a da je iz njihovog ugla to završena stvar.

SPS bi mogao da promeni partnere

Vučić je rekao da, „poznavajući SPS“, oni ne bi izašli iz Vlade „ni za šta na svetu“, da bi možda mogli da promene partnere, i to odmah, čim bi im se ukazala prilika, ali i dodao da to ipak kaže u šali, mada je legitimna stvar da neko o tome razmišlja. Kako je rekao, to je normalno i svako može da misli da mu je bolje sa nekim drugim i da je i to u redu, ali smatra da ne postoji realna opasnost od toga u ovom trenutku.

Poziv na krvoproliće

Šta je drugo poziv na hapšenje predsednika države nego poziv na vojni puč i krvoproliće, upitao je Vučić komentarišući pitanja novinara za „prozivke“ pojedinih opozicionih predstavnika zbog njegovih stavova o rešenju kosovskog pitanja.

– Ovo je direktan, javni poziv na vojni puč i krvoproliće, na ubistvo vrhovnog komandanta, na njegovo hapšenje – rekao je Vučić, te poručio da je očekivao da neko na to reaguje.

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …