Home / TEMA DANA / VUČIĆEV SAVETNIK TONI BLER: BOMBARDOVALI SMO SRBE DA BI „SPREČILI MASOVNA UBISTVA”

VUČIĆEV SAVETNIK TONI BLER: BOMBARDOVALI SMO SRBE DA BI „SPREČILI MASOVNA UBISTVA”

„To je bal vampira i po meni zločinci se vraćaju na mesto zločina, smatra Marko Đurić.- Orden za Klintona koji je stigao u Prištinu.- Bler: Bombardovali smo Srbe da bi „sprečili masovna ubistva”
beležavanje 20. godišnjice od ulaska NATO snaga na kosovsku teritoriju i dolazak nekadašnjeg predsednika SAD Bila Klintona i ostalih zvaničnika tadašnje američke administracije potvrđuju da se „zločinci vraćaju na mesto zločina”, izjavio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić.

„To što imaju neki bal vampira u Prištini… ako mene pitate, to je bal vampira i po meni zločinci se vraćaju na mesto zločina, i Vesli Klark i Bil Klinton”, rekao je Đurić.

On je gostujući na TV Pink pokazao mapu na kojoj se vidi etnička struktura u Gnjilana i Prištini pre 1999. godine i posle, kada tamo više praktično nema Srba.

„To danas slave predstavnici koji kažu za sebe da su predstavnici demokratije i borci za ljudska prava”, rekao je Đurić.

Upitan o nedavnoj sednici Saveta bezbednosti UN, on je rekao da je to bila važna prilika za iznošenje argumenata i podsetio da je zalaganjem rukovodstva Srbije 13 zemalja povuklo odluku o priznanju tzv. nezavisnosti Kosova.

„U sednici Saveta bezbednosti i širom sveta odvija se neprekidna borba da argumente iznesemo, i naši predstavnici skrešu u brk šta treba da im se kaže”, rekao je Đurić.

On je naveo da Albanci bez ikakvog srama iznose najgore laži o Misiji UN, i dodao da im ta sednica SB UN nije pomogla da se u široj javnosti afirmišu i preporuče kao kandidat za članstvo u svetskoj organizaciji.

Kada je reč o iznetim tvrdnjama da su Srbi kolonizatori, direktor Kancelarije za KiM je rekao da su albanski separatisti i njihovi političari šampioni sveta u propagandi i laži.

„To je jedna crno bela slika koju projektuju u svet i Srbe prikazuju kao kolonizatore, iako sva dostupna istorijska dokumenta i video zapisi pokazuju sasvim drugačije i da su Srbi tu od iskona” rekao je Đurić.

On je rekao da predstavnici Srbije razgovore vode „bez rukavica”.

„Nema razloga prećutati nekome ko tako ogoljeno laže, kao što je predstavnica Prištine Vljora Čitaku to uradila, ona je vređala inteligenciju svih slušalaca”, rekao je Đurić.

On je naveo da je na KiM do juna 1999. godino bilo 372. 444 nealbanaca, od čega nešto više od 239. 000 Srba, a da je posle NATO intervencije pokrajinu napustilo napustilo 56 odsto pripadnika nealbanskih zajednica.

„Da li je to kolonizacija? Svi ti koji pričaju o kolonizaciji školovani su na srpskim univerzitetima, a neku su školovani u Beogradu. Te reči njima služe za ostvarivanje političkih ciljeva, makijavelističkih i ljudima koji poznaju situaciju, to je jasno”, rekao je Đurić, prenosi Tanjug.

On je naveo da da je problem i to što deo zapadnih država 20 godina nakon agresije na Srbiju, slepo podržava politiku koju su vodili i tada.

„Albanci na KiM bez obzira šta urade, uvedu takse (na srpsku robu) protivno svim principima, oni izdaju jedno ili dva saopštenja, to osude i dalje ništa. Srbi bi bili najgori pregovarači na svetu, ako bi ponudili princip da kad Albanci urade nešto loše, ponude ustupak da bi oni povukli loše odluke… Zašto oni ne povuku takse i ne prestanu s provokacijama”, upitao je Đurić.

On je dodao da je među albanskim političarima i separatistima zavladalo bolesno takmičenje u tome ko će biti gori prema Srbima.

Đurić je istakao i da EU nema snagu da sprovede i garantuje potpisane dogovore u Briselu, kao i da je prošlo šest godina a da nije formirana Zajednica srpskih opština (ZSO).

Klinton i Olbrajt u Prištini
Nekadašnji američki predsednik Bil Klinton i nekadašnja državna sekretarka SAD, Medlin Olbrajt, doputovali su u Prištinu.

Klintona su na aerodromu dočekali Bedžet Pacoli i Atifeta Jahjaga.

„Dobrodošli nazad, predsedniče Klinton. Kosovo danas je vaša uspešna priča o izgradnji države. Vaše vođstvo pre dvadeset godina protiv tiranije u korist slobode i demokratije bilo je ključno za otvaranje novog poglavlja u ljudskoj istoriji. Dali ste međunarodnom pravu i politici humanu dimenziju”, napisao je Pacoli fejsbuku.

U znak zahvalnosti Klintonu, Albanci su mu krajem 2009. podigli spomenik u Prištini

Klinton se sastao i sa Hašimom Tačijem, koji mu je uručio orden „Sloboda”, preneo je prištinski Zeri.

Bler: Bombardovali Srbiju da bi „sprečili masovna ubistva”

Povodom obeležavanja 20. godišnjice od potpisivanja Kumanovskog sporazuma i ulaska NATO naga na teritoriju tzv. Kosova, oglasio se bivši britanski premijer Toni Bler porukom da je odluka o bombardovanju Srbije doneta da bi se, kako je naveo, „sprečila masovna ubistva, zaštitila ljudska prava i osigurala stabilnost u tada ratom zahvaćenom regionu”.

„Godine 1999. doneo sam odluku da se Britanija priključi NATO snagama”, napisao je Bler na svom fejsbuk profilu i dodao da je to obezbedilo prisustvo mirovnih snaga UN na Kosovu, bezbedan povratak izbeglica i raseljenih lica širom regiona i stvorilo „politički okvirni sporazum”, preneo je Tanjug.

Bler se porukom obratio i građanima Kosova i Metohije, rekavši da sada, kako je naveo, 20 godina posle rata, treba izgraditi bolju budućnost građana.

(Politika.rs)

Check Also

BRITANCI U ŠOKU! RUSI IZVELI MISTERIOZNI MANEVAR SA JURIŠNIM NUKLEARNIM PODMORNICAMA U ATLANTIKU!

Ruske jurišne podmornice izvode misije „dubokog prodora“ pod vodom Atlantika, reč je o plovilima sposobnim …