Home / TEMA DANA / VUK JEREMIĆ O ŠOKANTNIM TAJNAMA DRŽAVNOG VRHA

VUK JEREMIĆ O ŠOKANTNIM TAJNAMA DRŽAVNOG VRHA

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Nišu da će u narednim nedeljama i mesecima početi da “isplivavaju” novi dokazi o vezama ljudi iz vrha države sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka, što će sigurno uticati da se promeni način na koji se Srbija danas posmatra iz nekih od najvažnijih prestonica u Evropi i svetu.

„Predstavnici stranih država u Srbiji imaju informacije o toj povezanosti, poslali su izveštaje o tome i ti izveštaji će se u septembru naći na stolovima njihovih vlada“, izjavio je Jeremić na konferenciji za medije organizovanoj na platou ispred Tržnog centra „Kalča“.

Prema njegovim rečima, veza organizovanog kriminala i državnog vrha Srbije sigurno počinje da baca jedno drugačije svetlo na način na koji se Srbija doživljava u svetu i na tumačenje da je „faktor stabilnosti“ u regionu.

„Ambasador sa kojim sam imao priliku da razgovaram proteklih dana rekao mi je da je jasno da je jedan čovek ubijen nakon što je policija i BIA počela da prati i snima sve u vezi bande Velje Belivuka. Pita se kako je to moglo da se dogodi i rekao da bi to u njegovoj zemlji izazvalo vrhunski skandal i pad vlade“, istakao je Jeremić.

On je kazao da smatra da će politička situacija u našoj zemlji biti sve življa kako se bude približavala jesen, uključujući i dešavanja oko održavanja izbora i učestvovanja na izborima.

Na pitanje novinara da li oseća odgovornost što je 2004. godine, u vreme kad se on nalazio u Vladi Srbije, privatizovana Duvanska industrija Niš, a u privatizacijama u Elektronskoj i Mašinskoj industriji ostalo bez

posla i plata 10.000 ljudi, Jeremić je rekao da na svim tim privatizacijama stoji potpis Siniše Malog, tako da je Mali prava adresa za to pitanje.

Jeremić je kazao da se on u vreme privatizacije velikih firmi u Nišu bavio spoljnim poslovima pošto je najpre bio savetnik, a posle ministar spoljnih poslova.

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Đorđe Stanković zatražio je da grad hitno naloži izmenu projekta rekonstrukcije mosta i trga i obezbedi adekvatno osvetljenje.

Stanković je istakao da most sada ima „smešnu“ rasvetu i izgleda kao tunel.

Takođe je podsetio da je rekonstrukcija trga i mosta trajala skoro dve godine, umesto četiri meseca, ali kako je naglasio, firme kojima je posao bio poveren za taj produžetak nisu odgovarale.

(Beta)

Check Also

MENTORI KOSOVSKE NEZAVISNOSTI GURAJU RADIKALIZACIJU- I OVO NIJE KRAJ!

Najnovije zaoštravanje situacije na severu Kosova pokazuje da se onaj ko je odlučio da istera …