Home / TEMA DANA / VUK JEREMIĆ O ŠOKANTNIM TAJNAMA DRŽAVNOG VRHA

VUK JEREMIĆ O ŠOKANTNIM TAJNAMA DRŽAVNOG VRHA

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Nišu da će u narednim nedeljama i mesecima početi da “isplivavaju” novi dokazi o vezama ljudi iz vrha države sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka, što će sigurno uticati da se promeni način na koji se Srbija danas posmatra iz nekih od najvažnijih prestonica u Evropi i svetu.

„Predstavnici stranih država u Srbiji imaju informacije o toj povezanosti, poslali su izveštaje o tome i ti izveštaji će se u septembru naći na stolovima njihovih vlada“, izjavio je Jeremić na konferenciji za medije organizovanoj na platou ispred Tržnog centra „Kalča“.

Prema njegovim rečima, veza organizovanog kriminala i državnog vrha Srbije sigurno počinje da baca jedno drugačije svetlo na način na koji se Srbija doživljava u svetu i na tumačenje da je „faktor stabilnosti“ u regionu.

„Ambasador sa kojim sam imao priliku da razgovaram proteklih dana rekao mi je da je jasno da je jedan čovek ubijen nakon što je policija i BIA počela da prati i snima sve u vezi bande Velje Belivuka. Pita se kako je to moglo da se dogodi i rekao da bi to u njegovoj zemlji izazvalo vrhunski skandal i pad vlade“, istakao je Jeremić.

On je kazao da smatra da će politička situacija u našoj zemlji biti sve življa kako se bude približavala jesen, uključujući i dešavanja oko održavanja izbora i učestvovanja na izborima.

Na pitanje novinara da li oseća odgovornost što je 2004. godine, u vreme kad se on nalazio u Vladi Srbije, privatizovana Duvanska industrija Niš, a u privatizacijama u Elektronskoj i Mašinskoj industriji ostalo bez

posla i plata 10.000 ljudi, Jeremić je rekao da na svim tim privatizacijama stoji potpis Siniše Malog, tako da je Mali prava adresa za to pitanje.

Jeremić je kazao da se on u vreme privatizacije velikih firmi u Nišu bavio spoljnim poslovima pošto je najpre bio savetnik, a posle ministar spoljnih poslova.

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Đorđe Stanković zatražio je da grad hitno naloži izmenu projekta rekonstrukcije mosta i trga i obezbedi adekvatno osvetljenje.

Stanković je istakao da most sada ima „smešnu“ rasvetu i izgleda kao tunel.

Takođe je podsetio da je rekonstrukcija trga i mosta trajala skoro dve godine, umesto četiri meseca, ali kako je naglasio, firme kojima je posao bio poveren za taj produžetak nisu odgovarale.

(Beta)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …