Home / TEMA DANA / ZAPAD SPREMA ŽARIŠTE NA KOSMETU: ŽELE DA SKRENU PAŽNJU SA DEŠAVANJA U CRNOJ GORI!

ZAPAD SPREMA ŽARIŠTE NA KOSMETU: ŽELE DA SKRENU PAŽNJU SA DEŠAVANJA U CRNOJ GORI!

Deo međunarodne zajednice, koji ne želi stabilnost na Balkanu, u narednom periodu ponovo će pokušati da otvori novi konflikt na Kosovu i Metohiji, kako bi se skrenula pažnja sa Crne Gore i velikih narodnih litija.

Navodno, na tom planu se uveliko radi, a sve za cilj ima da se otvaranjem novog žarišta na KiM, natera Srbija da se izoluje od dešavanja u Crnoj Gori i da se pokuša uneti razdor u Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Jasno je da je narodno jedinstvo i sloga i zajedništvo u SPC kamen spoticanja onog dela međunarodne zajednice koji podržava aktuelni režim u Crnoj Gori.

Zato je plan da se pritisne Srbija vezano za rešavanje statusa na KiM, kako bi se problem iz Crne Gore i medijska pažnja preselili na njima poznatiji teren.

Srpsko jedinstvo, koje nije narušeno raznim medijskim spinovanjima u Crnoj Gori, kao i odlučni i jedinstveni stavovi SPC, nateralo je one strukture van Crne Gore da se dodatno aktiviraju.

Pošto je sva medijska i svaka druga pažnja regiona usmerena na Crnu Goru, u narednom periodu ćemo biti svedoci pokušaja da se reflektori onih kojima ne odgovara narodna i crkvena sloga, upere u drugom pravcu.

Zato je Kosovo i Metohija idealna u njihovom scenariju pokušaja slabljena uticaja SPC u Crnoj Gori. Računaju, igranjem na tu kartu, da bi moglo doći do trzavica u samoj Crkvi, da se veštačkom krizom otupi oštrica narodnog nezadovoljstva u Crnoj Gori.

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …