Home / TEMA DANA / Zapad ubeđen da KIM IMA TAJNI PLAN: Ulazi u pregovore sa Seulom da bi POKORIO JUŽNU KOREJU, a onda BACIO BOMBU NA SAD (VIDEO)

Zapad ubeđen da KIM IMA TAJNI PLAN: Ulazi u pregovore sa Seulom da bi POKORIO JUŽNU KOREJU, a onda BACIO BOMBU NA SAD (VIDEO)

Politički analitičar Arijel Koen, koji na Zapadu važi za jednog od najupućenijih kada je reč o odnosima dve Koreje i prirodi vladanja Kim Džon Una, tvrdi da lider Severne Koreje ima tajni plan pošto je pristao na pregovore sa komšijama.

Koen smatra da je Kim pristao na pregovore sa Seulom kako bi sproveo invaziju na tu zemlju, nakon čega bi stvorio uslove da hidgorenskom raketom gađa najbližu tačku američke teritorije, prenosi Express.co.uk.

– Severna Koreja je po prvi put u dve godine pristala na razgovore sa Južnom Korejom i to u nekom zabačenom selu na granici dve države. Kim želi da na licu mesta vidi koje su najslabije tačke Seulakako bi u jednom trenutku krenuo u pokoravanje Južne Koreje. Seul je u poslednje vreme pokazao niz slabosti u odnosu na Pjongjang i Kim to zna – rekao je Koen za Foks njuz.

Ovaj analitičar mišljenja je da je aktuelna administracija Seula jedna od najlošijih i najslabijih u poslednjih tridesetak godina.

– Kim neće oklevati ako mu se ukaže prilika da prosto „zgazi“ Seul. Analizirao sam taktičke planove dinastije Kim i sve se zaista svodi na to da režim ostane netaknut i da se jednom i dogodi ujedinjenje dve Koreje koja bi potom bila pod komandom Pjongjanga. Sve dok Zapad bude prisutan u Južnoj Koreji, ovo neće moći da se dogodi. Ipak, brine što Seul iznova odlaže vojne probe – kaže Koen.

Kim može da predvidi mnoge poteze iz komšiluka ali ne i iz SAD – nema dileme da ga je iznenadila vest da je predsednik Donald Tramp spreman na početne razgovore s njim, kao i da je pozdravio odluku dve Koreje za razgovore uoči Zimskih Olimpijskih igara u Pjongčangu.

Lider Severne Koreje puni 34 godine. Ipak, građani Pjongjanga neće videti nikakve javne proslave na trgovima. Štaviše, niko po tamošnjim medijima ni ne ističe posebno da mu je danas rođendan.

– Režimu je u ovom trenutku važnije da narod bude u potpunosti svestan važnosti nuklearnih programa i proba nego da na ulicama slavi Kimov rođendan – prenosi Dejli NK njuz servis reči svog izvora.

Pogledajte video:

Check Also

„INVAZIJA KREĆE U JANUARU, ZA NAPAD SPREMNO 94.000 VOJNIKA!“

Rusija bi krajem januara mogla da izvede vojnu invaziju velikih razmera u ukrajinskom regionu Donbasa, …