Home / TEMA DANA / Zašto se Pentagon sprema da simulira nuklearnu eksploziju na Menhetnu?

Zašto se Pentagon sprema da simulira nuklearnu eksploziju na Menhetnu?

Američka vlada se sprema da pokrene veliku vojnu vežbu u srcu Menhetna, simulirajući nuklearnu eksploziju, za šta neki stručnjaci tvrde da će biti napad pod lažnom zastavom.
armagedon- apokalipsa- bomba- katastrofa- nuklear
U periodu od 24.-26. aprila, u operaciji Gotham Sheild će FEMA, Nacionalna bezbednost, vojska i drugi organi reda, “simuliraće“ hemijski, biološki i nuklearni napad u Njujorku.

Oružje za masovno uništenje, hemijske i biološke jedinice će biti spremne da reaguju jer će se testiranje “simulirane“ nuklearne detonacije sprovesti nad najistaknutijem urbanom centru SAD-a, u legendarnom i gusto naseljenom ostrvu Menhetn i obalama Nju Džerzija, piše Shtfplan.com

Potencijal da se eksplozivniji napad otme kontroli, “pretvaranjem“ simuliranih akcija, je previše realan.

Ovo je usko povezano sa mehanizmom za koji mnogi istraživači veruju da je bio upotrebljen na dan 9/11, smeštajući napad pod lažnom zastavom unutar niza operacija obuke velikih razmera koje su dobile vanredna ovlašćenja i simulirane napade na lokacijama koje su zapravo pogođene.

Od 18. aprila do 5. maja 2017. godine, državne, lokalne i savezne organizacije planiraju operaciju Gotham Shield 2017 – veliku vežbu nuklearne detonacije na području Njujork-Nju Džerzi, zajedno sa američko-kanadskom granicom. Tokom ove vežbe će biti upotrebljene 4 nuklearne naprave, od kojih su 2 predstavljene kao “bezbene“ tokom Vital Archer vežbe američkog Ministarstva odbrane, i jedna uspešna detonacija od 10kt u oblasti Njujork/Nju Džerzi, zajedno sa jednom manjom detonacijom na američko-kanadskoj granici.

Među organizacijama koje su uključene su:

– Odeljenje za energiju SAD-a (DOE)

– Ministarstvo odbrane SAD-a (DOD)

– Američka kancelarija za nuklernu detekciju (DNDO)

– Američki federalni istražni biro (FBI)

– Američka federalna agencija za vanredne situacije (FEMA)

– Američka severna komanda (NORTHCOM)

– Kancelarija za upravljanje vanrednim situacijama države Nju Džerzi

– Kancelarija za upravljanje vanrednim situacijama države Njujork

– Kancelarija za upravljanje vanrednim situacijama grada Njujork

Naredni dokument dolazi iz Službe za nacionalnu bezbednost Nevade. Njihova osnovna uloga sa vladom je da pomognu da se osigura bezbednost SAD-a i njihovih saveznika, podržavajući nadzor nuklearnog odvraćanja, pružanjem sposobnosti za hitno reagovanje i obuku, i doprinoseći ključnim kontrolnim inicijativama neširenja nuklearnog oružja.

Da li će se desiti nešto katastrofalno tokom ili nakon tog vremena? Hoće li Severna Koreja zaista napasti SAD? Hoće li neko drugi to uraditi, a za to okriviti njihove neprijatelje u inostranstvu?

Niko ko zna odgovore na ova pitanja nije voljan da priča. Za sada, sve što možemo da uradimo je da gledamo, čekamo i slušamo.

Webtribune.rs

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …