Home / TEMA DANA / ZASTRAŠUJUĆE TVRDNJE SRPSKOG EKONOMSKOG EKSPERTA: ULICE ĆE USKORO BITI PUNE NEZAPOSLENIH I GLADNIH LJUDI! (VIDEO)

ZASTRAŠUJUĆE TVRDNJE SRPSKOG EKONOMSKOG EKSPERTA: ULICE ĆE USKORO BITI PUNE NEZAPOSLENIH I GLADNIH LJUDI! (VIDEO)

Gost emisije “Bez ustručavanja” bio je doktor ekonomskih nauka Ivan Pajović.

Po mišljenju Ivana Pajovića posledice epidemije Kovid-19 biće katastrofalne po srpsku ekonomiju. Najgore će proći mikro, mala i srednja preduzeća koja su već sada blizu bankrota.

Velike firme i velika industrijska postrojenja preživeće uz pomoć državne intervencije, ali to sigurno ne može da zaustavi masovni gubitak radnih mesta.

Po mišljenju doktora Pajovića država se nekontrolisano zadužuje na svetskom tržištu novca i spoljni dug Srbije već je blizu 40 milijardi evra i ne postoji realni izvor prihoda koji može da pokrije kamatne obaveze koje pristižu sledeće godine.

Budžet za sledeću godinu imaće istorijski deficit od pet milijardi evra i nerealno je očekivati da će taj deficit moći da se smanji bez dodatnog zaduživanja.

Po mišljenju Ivana Pajovića umesto da se pokrene domaća proizvodnja, strani investitori su privilegovani i njihove investicije su stvar dogovorene ekonomije.

On sumnja da je na delu državna korupcija pomoću koje pare namenjene investitorima završavaju na ličnim ili stranačkim računima.

Da li nas očekuju socijalni nemiri i šta možemo očekivati ove godine kada je ekonomija u pitanju pogledajte u videu:

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …