Home / TEMA DANA / ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENjE MAKRONA! „IMAĆEMO GLAD PO SVETU SLEDEĆIH GODINU I PO DANA!“

ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENjE MAKRONA! „IMAĆEMO GLAD PO SVETU SLEDEĆIH GODINU I PO DANA!“

Svet će se suočiti sa dubokom krizom hrane u narednih 12 do 18 meseci zbog događaja u Ukrajini, izjavio je francuski predsednik Emanuel Makron.

„Zbog rata u Ukrajini suočićemo se sa dubokom krizom hrane u narednih 12-18 meseci, posebno u zemljama koje su veoma zavisne od Rusije – na Bliskom istoku i u Africi, tako da Evropa mora biti spremna za ovo, za izazov i za nju i za njene partnere“, rekao je Makron na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljao svoj izborni program.

On je takođe naveo da mu je cilj da obezbedi prehrambenu nezavisnost Francuske ako bude izabran za šefa države u narednih pet godina.

Ustavni savet Francuske ranije je objavio konačnu listu kandidata za predsedničke izbore na njoj je 12 političara. Među njima je sadašnji predsednik Emanuel Makron, liderka krajnje desničarske stranke Nacionalni skup Marin le Pen, kandidat Republikanaca Valeri Pekres, desničar Erik Zemur, lider levičarske partije Prkosna Francuska Žan-Lik Melanšon, nacionalni sekretar Komunističke partije Fabijen Rusel, gradonačelnica Pariza An Idalgo i drugi.

Prvi krug predsedničkih izbora u Francuskoj biće održan 10. aprila, drugi je zakazan za 24. april.

Check Also

UDARNO: Putin radikalno promenio strategiju u Ukrajini! Evo šta se dešava..

Ruska Federacija, u okviru specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine, sprovodi niz važnih geopolitičkih mera …