Home / TEMA DANA / Zelenski sateran u ćošak- Otkriven mogući scenario državnog udara u Ukrajini..

Zelenski sateran u ćošak- Otkriven mogući scenario državnog udara u Ukrajini..

Zbog uspešne ofanzive Oružanih snaga Rusije u Donbasu i velikih poraza Oružanih snaga Ukrajine, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski našao se u teškoj situaciji.

Ukrajinski lider je počeo da shvata da je u zemlji došlo do ozbiljnog unutrašnjeg političkog raskola, koji bi mogao da dovede do nasilnog preuzimanja vlasti.

Ovaj zaključak je doneo bivši poslanik Vrhovne rade Ilja Kiva. U svom autorskom Telegram kanalu, on je detaljno govorio o faktorima koji ukazuju na skoru preraspodelu države, a takođe je otkrio mogući scenario vojnog udara u Ukrajini.

Ilja Kiva je skrenuo pažnju na činjenicu da je Vladimir Zelenski neočekivano odlučio da ojača svoju ličnu sigurnost. Takav potez ukazuje da se predsednik Ukrajine oseća ugroženim od bezbednosnih snaga.

Pojedini predstavnici vojne komande Oružanih snaga Ukrajine u stanju su da izvrše vojni udar, uklanjajući Zelenskog sa vlasti.

Prema rečima eksperta, takav korak se može preduzeti zbog velikih poraza Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu i regionima Ukrajine, gde se sprovodi aktivna etapa ruske specijalne operacije.

Snage bezbednosti su za sve neuspehe ukrajinske vojske okrivile Zelenskog, optužujući ga za neadekvatne spoljnopolitičke odluke. Ukrajinski lider je zapravo doveo Ukrajinu u ćorsokak odbijanjem da nastavi pregovore sa Moskvom.

„U komandi Oružanih snaga Ukrajine sada se sve više govori o neadekvatnosti predsednika i sumanutim odlukama koje dovode do pogibije vojske i Ukrajine u celini“, objasnio je bivši poslanik.

Kiva je otkrio mogući scenario državnog udara u Ukrajini. Primetio je da je Zelenski već sateran u ćošak, ne dozvoljavajući mu da izbegne odgovornost.

Najverovatnije će ukrajinski lider biti uklonjen sa vlasti tokom nasilnog zauzimanja administrativnih zgrada u Kijevu od strane komande Oružanih snaga Ukrajine i drugih agencija za sprovođenje zakona.

Moguće je da se može govoriti o atentatu na Vladimira Zelenskog. Posle ovakvih mera, vojna hunta može pokušati diplomatsko rešenje sukoba sa Rusijom.

(Webtribune.rs)

Check Also

UDARNO: Amerikanci na granicu sa Ukrajinom rasporedili padobrance 82. vazdušno-desantne brigade SAD

82.vazdušno-desantna brigada SAD primećena je na granici sa Ukrajinom. Pentagon je tajno rasporedio padobrance 82. …