Home / ZANIMLJIVOSTI / 1.000 RADNIH MESTA UPRAŽNJENO: Na Novom Zelandu očajnički traže radnike, plata 7 puta veća nego u Srbiji!

1.000 RADNIH MESTA UPRAŽNJENO: Na Novom Zelandu očajnički traže radnike, plata 7 puta veća nego u Srbiji!

novi-zeland-novacFoto: Wikipedia/quiltsalad

– Ovo je staromodna zajednica, ali ne želimo da se zaključamo u kuće. Želimo da grad doživi procvat, neophodni su nam ljudi. Grad će ponovo da živi, čekamo ih raširenih ruku – rekao je gradonačelnik

Kaitangata je mestašće na jugu Novog Zelanda sa ukupno 800 stanovnika, a ono što je sigurno, jeste da je taj broj očigledno ne zadovoljava sva otvorena radna mesta. U prilog tome govori i vest da je preko 1.000 radnih mesta, na različitim poslovima upražnjeno!

Prema rečima gradonačelnika ovog mestašca Brajana Kadogena u pitanju su mesta koja su dobro plaćena na različitim pozicijama u farbikama pilane, sira i mlečnih proizvoda.

– Ovo je staromodna zajednica, ali ne želimo da se zaključamo u kuće. Želimo da grad doživi procvat, neophodni su nam ljudi. Grad će ponovo da živi, čekamo ih raširenih ruku – rekao je Brajan.

On dodaje da je nezaposlenost u ovom mestu samo dva odsto, što bi trebalo da znači izuzetno primamljivo za mlade ljude.

Inače, prema podacima iz 2014. godine, prosečna plata na Novom Zelandu iznosi 2.800 evra za razliku od Srbije, gde je plata u tom periodu bila oko 400 evra.

Svako ko se odluči da ode put Kaitangata, mora da ima u vidu da kuća sa zemljištem košta čitavih 145.000 evra.

(Telegraf.rs /telegraph.co.uk)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …