Home / ZANIMLJIVOSTI / 5 + 5 + 5 NIJE 15: Ovaj test iz matematike je razbesneo internet (FOTO)

5 + 5 + 5 NIJE 15: Ovaj test iz matematike je razbesneo internet (FOTO)

matematicki-zadatakFoto: Imgur/Cloakenn

Ovaj test razljutio je mnoge ljude na internetu, a svako ko ga pogleda shvatiće da je učenik uradio ono što je od njega traženo

Na društvenoj mreži Reddit objavljena je fotografija testa iz matematike jednog učenika trećeg razreda, a ona je izazvala lavinu komentara jer su odgovori koje je učenik dao ocenjeni kao netačni. Odgovori učenika su proglašeni netačnim zbog načina na koji je do njih došao.

U prvom pitanju od učenika je zatraženo da izračuna koliko je 5 x 3 koristeći sabiranje. Učenik je odgovorio 5 + 5 + 5= 15. Odgovor je proglašen netačnim, a učiteljica je dopisala da je tačno 3 + 3 + 3 + 3 + 3 = 15.

Drugo pitanje bilo je da se izračuna 4 x 6, ali tako da nacrta redove. Učenik je nacrtao šest redova u kojima su bile po četiri crtice, ali je učiteljica i taj odgovor proglasila netačnim i dodala je da je tačno bilo napisati četiri reda sa po šest crtica.

Ovaj test razljutio je mnoge, a svako ko ga pogleda shvatiće da je učenik uradio ono što je od njega traženo. Jedno od osnovnih svojstava množenja je komutativnost, odnosno da je A x B = B x A, što znači da je redosled u takvom množenju nebitan.

Učiteljicino kažnjavanje učenika koji je prepoznao i primenio komutativnost oštro je i neopravdano.

Pogledajte kako je izgledao test:

5004

 

(Telegraf.rs / dnevnik.hr)

Check Also

VULIN PRIZNAO: „TREBA ZAPLENITI VIŠE KOKAINA, MALO MI JE“ (VIDEO)

Na društvenoj mreži Tviter osvanuo je video snimak u kome ministar Vulin kaže da mu …