Home / ZANIMLJIVOSTI / 700 žena je mislilo da su trudne zbog biljnog napitka koji im je dala vračara, a onda su saznale pravi razlog zašto su im stomaci naduti..

700 žena je mislilo da su trudne zbog biljnog napitka koji im je dala vračara, a onda su saznale pravi razlog zašto su im stomaci naduti..

Ranjivim ženama je govorila da ne idu kod lekara uprkos tome što su im „trudnoće“ trajale i do 16 meseci.

Vračara iz Gvineje uspeo je da prevari na stotine žena da su trudne pre nego što je uhapšen.

Fanta kamara prevarila je više od 700 žena koje su imale problem da zatrudne davajući im biljni lek koji je činio da im se stomaci naduju.

Lek se navodno sastojao od lišća, začinskog bilja i drugih lekova.

Očajne pacijentkinje plaćale su oko 30 evra za njene usluge – što je poprilična suma za zemlju u kojoj prosečna plata iznosi oko 40 evra.

Na njenu prevaru naselo je preko 700 žena starosti između 17 i 45 godina, ali Kamara tvrdi da je samo želela da im pomogne.

– Prošlo je skoro godinu dana od kada smo otišli kod ove žene. Tokom prve posete, dala nam je neki lek zbog kog sam povraćala, ali me je uverila da je to dobro za mene. Kako sam uzimala lekove, stomak je počeo da mi raste. Nakon nekog vremena, ponovo smo je posetili i tada je proglasila da sam trudna, tvrdi jedna od prevarenih žena.

Mnoge od njih će imati komplikacije koje će trajati ceo život zbog uzimanja ovog leka.

Tradicionalni vračevi u Africi nisu priznati od strane vlasti i uglavnom operišu van zdravstvenih struktura i instituacija.

Uprkos tome, skoro 80 odsto stanovništva koristilo je neki vid tradicionalne medicine.

Check Also

POLICAJCI UPALI U KUĆU NA PROSLAVU SRPSKE NOVE GODINE PA DOBILI BATINE: Prisutni ih udarali po glavi i telu (VIDEO)

Dvojica muškaraca R. N. i R. D. iz mesta Novo selo kod Kruševca, privedeni su …