Home / ZANIMLJIVOSTI / Ako se zagreje za samo POLA STEPENA, zemlja će postati PUSTINJA: Evo šta će se u tom slučaju dogoditi Srbiji..

Ako se zagreje za samo POLA STEPENA, zemlja će postati PUSTINJA: Evo šta će se u tom slučaju dogoditi Srbiji..

Nova istraživanja  pokazuju da bi Zemlja mogla da se pretvori u pustinjsku planetu ako temperaturaporaste samo za još pola stepena Celzijusa.

Ako čovečanstvo ništa ne uradi po pitanju globalnog zagrevanja, vrata pakla će se otvoriti, jer će doći do topljenja leda, strašnih oluja koje do sada nisu viđene, ali i do suša. Ovakva sudbina će u tom slučaju zadesiti i Srbiju.

Samo pola stepena odlučiće o budućnosti čovečanstva jer bi vremenske neprilike naterale milijarde ljudi da postanu klimatske izbeglice, a ratni haos ne bi bilo moguće izbeći.

Naučni časopis „Nature Climate Change“ predviđa da bi cela Panonsku nizija u tom slučaju postala pustinja.

Ovakva alarmantna prognoza odnosi se i na Hrvatsku, jer se očekuje i da Slavonija i Baranja zadesi sudbina Panonske nizije. Mediteran bi se pretvorio u polupustinjski i pustinjski pojas.

Ako bi se globalno zagrevanje ograničilo na 1,5 umesto na 2 stepena Celzijusove skale, to bi spasilo ljude i prirodu širom planete.

Ako se ne smanji ispuštanje ugljen-dioksida u atmosferu do 2100. godine Zemlja bi mogla da se zagreje za čak četiri stepena. Pariski sporazum ima za cilj da se dođe do granice globalnog zagrevanja od dva stepena, jer bi to stvorilo najveće šanse da se šteta donekle popravi.

Check Also

MEDIJI PRENOSE: U SAD IDENTIFIKOVAN JEDAN OD NAJMISTERIOZNIJIH SERIJSKIH UBICA SVIH VREMENA (VIDEO)

Sjedinjene Države identifikovale su jednog od najtraženijih serijskih ubica kasnih 1960-ih, poznatog kao Zodijak, navodi Fox …