Home / ZANIMLJIVOSTI / Američki novinar: Evo zbog čega će NOVAK ove godine osvojiti Rolan Garos!

Američki novinar: Evo zbog čega će NOVAK ove godine osvojiti Rolan Garos!

djokovic- nadalNovinar i kolumnista Yahoo sporta Džejson De la Penja tvrdi da će Novak Đoković ove godine osvojiti Rolan Garos, jedini Gren slem turnir koji mu nedostaje.

Novak već nekoliko godina pokušava da se domogne tog pehara posle tri izgubljena finala 2012, 2014, 2015.

Prošle godine je izgubio od Stena Vavrinke, ali ovaj novinar tvrdi da je prošle godine video da su mu oči zasijale kada su pričali o tome kako nije uspeo da osvoji ovaj turnir.

To znači da ima još veću želju nego ikada, jer je rođeni pobednik.

Penja tvrdi da je Novak naučio mnogo iz poraza prošle godine i da će sa trenerima Marjanom Vajdom i Borisom Bekerom prilagoditi trening.

Sa druge strane, piše kolumnista Yahoo sporta, ono što ga je iznenadilo prošle godine je da je pariska publika na Rolan Garosu ustala da aplaudira Đokoviću. Mnoge godine ranije su ga izbegavali i nisu želeli da ga podrže.

Sada mogu da budu ključan psihološki faktor za njega i da mu navijanjem pomognu više nego bilo kom rivalu, da dođe do trofeja, jer je zaslužio.

To je priznao i sam Novak Đoković za magazin Figaro, kada je rekao da su mu ovacije publike mnogo značile prošle godine.

– Na Rolan Garosu sam tri puta igrao finale, sa puno emocija sam prolazio kroz sve to. To prvenstveno mislim na prošlogodišnju ceremoniju koja me je dirnula.

Te ovacije koje sam dobio posle poraza, taj trenutak bio je jedan od najsnažnijih u mojoj karijeri – rekao je Đoković.

(Telegraf.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …