Home / ZANIMLJIVOSTI / Baka je ceo svoj život provela u šumi, na dve nedelje hoda od sela: Neće nikako u grad, već 27 godina živi i radi sve sama (VIDEO)

Baka je ceo svoj život provela u šumi, na dve nedelje hoda od sela: Neće nikako u grad, već 27 godina živi i radi sve sama (VIDEO)

Baba-iz-sibira-620x350

Agafia Likova (73) je ceo svoj život provela u sibirskoj šumi, a najbliže selo je dve nedelje hoda udaljeno od nje. Ona je postala nacionalni fenomen tokom ranih 1980-tih godina kada je Vasilij Peskov objavio članke o njoj i njenoj porodici.

Bila je u naseljenom području već nekoliko puta, ali to je kratko trajalo, jer ona preferira poznati teren ruralnog Sibira.

– Grad je pun automobila, gasova i dima. Tamo nema čistog vazduha – kaže ova baka.

Njeni roditelji su pobegli iz civilizacije davne 1936. godine koji su pobegli zbog religijskog progana u Sovjetskom Savezu.

– U našoj porodici je bilo četvoro dece. Svi smo živeli zajedno, ali sada sam ostala samo ja. Živim sama već 27 godina – kaže ona.

Agafia živi u maloj kolibi bez struje. Da bi se prehranila lovi ribu i uzgaja povrće, prenosi In the Now.

– Stalno smo jeli krompir. Imali bismo čak 150 korpi krompira, a sakupljali bismo i korenje biljaka – kaža ona.

Njena porodica je otkrivena 1978. godine od strane ekspedicije geologa. Od tada mnogobrojni novinari i volonteri, često svraćaju da posete Agafiu.

Nudili su joj pomoć kako bi se preselila u grad ali ona odbija napusti šumu.

U januaru 2016. godine je na kratko prebačena u bolnicu na lečenje zbog bolova u nozi, prenosi Gardijan.

U jednom od svojh razgovora sa Peskovim, Agafia je rekla da je bila udata za nekoga tokom svog kratkog boravka izvan sibirske šume, ali nije dala više informacija.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs)

Check Also

ALIGATOR JEDE ALIGATORA: JEZIV SNIMAK IZ DVORIŠTA U AMERICI (VIDEO)

Snimak u kom veći aligator jede manjeg aligatora, načinjen u dvorištu jedne kuće u američkoj …