Home / ZANIMLJIVOSTI / BEKER NAUČIO NOVAKA KAKO DA POBEDI NADALA- EVO U ČEMU JE TAJNA!

BEKER NAUČIO NOVAKA KAKO DA POBEDI NADALA- EVO U ČEMU JE TAJNA!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspeo je da se posle povreda i pada na ATP listi vrati na prvo mesto i ponovo osvaja turnir za turnirom, što uopštenije slučajno kao ni poslednja pobeda u finalu Australijen opena, naročito ako pitate Borisa Bekera.

Proslavljeni nemački teniser trenirao je Novaka od 2014. do 2016. godine, kada je Srbin upisao šest Grend slemova, 13 Mastersa i dva Završna mastersa, a upravo u tom periodu primetna je bila i dominacija nad Rafaelom Nadalom.

Kako prenosi Eurosport, Beker je izneo način na koji je radi sa Novakom kako bi srpski as poboljšao svoju igru.

– Biti trener je komplikovano i ima mnogo nivoa, kao što su fizički, mentalni, a treba i znati šta je bitnije. Kada trenirate 18-godišnjaka drugačije je nego kad trenirate 31-godišnjaka. Dobar igrač često ne želi da sluša šta mu govorite jer je tvrdoglav i uveren u svoje kvalitete. Nije jednostavno dopreti do njega, ali ako imate potrebne argumente i modernu tehnologiju kao dokaz, možete da dokažete igraču da nije u pravu – rekao je Beker

Detaljnom analizom igre Novaka i Nadala, Nemac je zaključio da tajna pobede leži u Šokovićevom bekhendu. Takođe, Boris ističe da mu srpski teniser nije verovao da Rafu može da ugrozi napadajući ga na ovaj način.

– Đoković nije verovao u to da svojim stilom i napadanjem Nadalovog forhenda svojim bekhendom može da ‘razbije’ njegovu igru. Za mnoge igrače to bi bilo samoubistvo, ali zbog kvaliteta Đokovićeve bekhend dijagonale on je mogao da dođe do šablona kojim bi, na kraju, dolazio do (Rafinog) bekhenda – kazao je Beker i dodao:

– Sve zavisi od igrača do igrača i veoma je komplikovano. Svaki igrač ima različite kvalitete i ako želite da izvučete najbolje iz njega to je voma zahtevno – mentalno, fizički i taktički

Check Also

VULIN PRIZNAO: „TREBA ZAPLENITI VIŠE KOKAINA, MALO MI JE“ (VIDEO)

Na društvenoj mreži Tviter osvanuo je video snimak u kome ministar Vulin kaže da mu …