Home / ZANIMLJIVOSTI / Bio je unutra, sedeo za radnim stolom: Pogodila ga munja, ali je preživeo da priča o tome

Bio je unutra, sedeo za radnim stolom: Pogodila ga munja, ali je preživeo da priča o tome

Foto: Ilustracija - AP/Tanjug
Foto: Ilustracija – AP/Tanjug

Vlasnika privatnog biznisa iz Njujorka kaže da je srećan što je živ, pošto ga je pogodila munja dok je sedeo za radnim stolom. Nik Gemajel iz Ročestera još uvek se oseća nestabilno posle jučerašnje oluje koja je besnela ovim mestom.

Munja je našla put kroz prekidač za svetlo u kancelariji njegove radionice za automobile da bi pogodila njega. Menadžer njegove radnje Rajan Dejvis bio je ispred radnje i sve posmatrao.

– Čuo se samo veliki bum, bljesak, munja… Tada sam se okrenuo i otrčao na drugu stranu.

– Veoma, veoma, veoma ekstremno svetlo i najglasnija buka koju sam ikad čuo u životu. I odjednom sam bio u zatamnjenoj sobi, jer je nestalo struje.

Grom je spržio sve kablove, telefone, kompjutere. Tek posle procene štete, Gemajel je shvatio da je i on pogođen. Mišići su počeli da mu se grče, a sve mu je delovalo nekako kao u magli. Osećao se čudno.

U bolnici su mu dijagnostikovali rabdomiolizu, teško oštećenje mišićnog tkiva koje je izazvao električni šok. Ipak, očekuje se da će se oporaviti.

– Mislim da bi trebalo da igram loto. Mnogo ljudi mi je reklo da sam mogao da budem mrtav i to me je uplašilo. Najčudnije od svega je što sam bio unutra, za stolom, u prostoriji bez prozora, pa mislim da bih se bolje proveo napolju – priča on.

Gemajel je otpušten iz bolnice, rečeno mu je da pije dosta tečnosti, da ne bi oštetio bubrege. Ali, on oseća nervozu pri pomisli da treba da se vrati u kancelariju.

(Telegraf.rs / Izvor: time.com)

Check Also

NAROD PO SRBIJI- OVO ČEKA SVE NAS! VODA U JEZERU CRVENA, ČUJU SE IZ NjE ZVUCI, BUNARI PRESUŠUJU! (VIDEO)

Meštani Gornjih Nedeljica, nedeleko od području na kom australijski Rio Tinto planira izgradnju rudnika litijuma …