Home / ZANIMLJIVOSTI / Bosanac se odselio pre dve godine u Nemačku: Otkriva šta se desi kada tamo tražite posao i zakasnite prvog dana (VIDEO)

Bosanac se odselio pre dve godine u Nemačku: Otkriva šta se desi kada tamo tražite posao i zakasnite prvog dana (VIDEO)

502

Jusuf Kvakić, poznati vloger, pre dve godine odselio se u Nemačku. Odselio je sa suprugom, a od pretprošle godine radi u jednom tržnom centru. Svoje iskustvo u traženju posla opisao je u vlogu. Nemački je učio ceo život ali ga slabo zna.

– Došao sam sa godišnjeg, zove me neko na telefon. Imao sam već pojma o nemačkom jeziku jer sam komunicirao sa susedima, ljudima, malo me žena kod kuće naučila nekim forama i stvarima – priča.

Javio se za posao i dobio poziv za razgovor.

– Za mene je to bilo čudno iskustvo. Ti ne znaš u koji svet ulaziš. Meni bi bilo špansko selo kad bi me u Bosni neko tada zaposlio u nekoj prodavnici da moram da pazim neke sireve, a kamoli da dođem u Nemačku, sve to na drugom jeziku – priča Kvakić.

Tražio novi posao, a onda…

Uprkos činjenici da nije bila reč o poslu sa punim radnim vremenom, odlučio je da proba. Budući da nije znao da nema autobusa koji voze pre 6 sati ujutro, već je prvi dan morao da zove poslodavce da im kaže da će zakasniti, prenosi Index.hr.

I nije bilo nikakvog problema. Kako sam kaže, čini mu se da su ga zaposlili jer su bili očajni i pod hitno im je trebao novi radnik.

Nakon dva meseca nije bio zadovoljan što i dalje radi pola radnog vremena. Pronašao je novi posao, ali je svejedno pre otkaza porazgovarao sa poslodavcem i na kraju mu je ponuđen bolji posao, ali i bolji ugovor.

– U svakom poslu ima loših trenutaka i situacija, nenormalno teških dana. Čovek mora shvatiti da ništa u životu nije lako, da u sve treba uložiti trud i rad, da imaš volju, zadat cilj pred sobom – prenosi Croexpress.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs)

Check Also

SUTRA JE VIDOVDAN: DEVOJKE I UDATE ŽENE VEČERAS POD JASTUK STAVITE OVU BILjKU I OSTVARIĆE VAM SE VAŽNA ŽELjA

Sutra proslavljamo Vidovdan, jedan od najvećih srpskih praznika koji ujedno broji i najviše narodnih običaja, …