Home / ZANIMLJIVOSTI / Brazilac Fernando Nogeira de Araužua tvrdi da je 1973. prisustvovao drugoj sahrani Hitlera

Brazilac Fernando Nogeira de Araužua tvrdi da je 1973. prisustvovao drugoj sahrani Hitlera

hitler-2
Brazilski novinar Marselo Neto tvrdi da je intervjuisao čoveka koji je možda prisustvovao sahrani firera Trećeg rajha Adolfa Hitlera.

Navodno se to dogodilo 1973. godine u Paragvaju. Nedaleko od Asunsiona.

Neto je, zapravo, razgovarao sa Brazilcem Fernandom Nogeirom de Araužuom koji mu je rekao da je Hitler umro 1971-ve i da je njegovo telo dve godine posle smrti bilo dostavljeno iz nekog mesta na granici Argentine i Čilea u Paragvaj.

A sahranjeno je „u jednom bunkeru“. U tom bunkeru su se, po završetku Drugog svetskog rata, skrivali mnogi nemački nacisti.

Netu je ispričao da je „sahrana“ protekla ovako:

hitler-uporedjenje

„Kada smo stigli – našli smo se na zapuštenom terenu u čijoj dubini je bio manji breg koji je ličino na neki kurgan. Sada je na tom mestu – hotel. Pod zemljom su bila tri sprata. Prisustvovao sam pomenu. Jedan od govornika je rekao da su se u februaru (1973-će) navršile dve godine od Hitlerove smrti. Ispod naših nogu su se čuli šumovi kao kad neko ravna sveži cement“.

Araužua se u razgovoru sa Netom upitao: da li je Hitlerovo telo još u tom bunkeru? Pritom je izneo pretpostavku da su u njemu sahranjeni i neki hitlerovci.

Neto je potvrdio i u izjavi ruskoj televiziji „Zvezda“ da je razgovarao sa Araužuom i još dodao:

hitler

„Meni je jedna žena u gradu Bariloče – u vreme kada o svemu nisam ništa znao – potvrdila da je Hitler dva puta sahranjivan. Ona je bila u dobrim odnosima sa ženom koja je bila uljubavnoj vezi sa Rudelom, poznatim nacističkim pilotom. Od nje je čula da je Rudel Hitlerovo telo prevezao u Asunsion. Prvo je firerovo telo bilo pokopano u oblasti uz granicu Argentine i Čilea“.

Prema ovoj verziji,  Hitler je umro 5. februara 1971-ve, a 1. januara 1973-će je njegovo telo bilo prevezeno i ponovo sahranjeno u pomentuom bunkeru u Paragvaju.

Fernando je u vreme druge sahrane imao 29 godina, a na nju ga je pozvao drug iz detinjstva – sin jednog nacističkog funkcionera.

On je uveren da je Hitler po drugi put sahranjen u bunkeru nad kojim je sada hotel koji je izgrađen 2003-će.

(Fakti)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …