Home / ZANIMLJIVOSTI / Carinici su na svašta navikli, ali da im neko prijavi samo polovan motocikl a prevozi 100 kg OVOG ČUDA, e to još nisu videli (FOTO)

Carinici su na svašta navikli, ali da im neko prijavi samo polovan motocikl a prevozi 100 kg OVOG ČUDA, e to još nisu videli (FOTO)

Foto: Tanjug/ Zoran Žestić
Foto: Tanjug/ Zoran Žestić

Prekršaj je otkriven kada je za detaljnu kontrolu izdvojen kombi domaćih registarskih oznaka

Carinski službenici su 28. marta 2017. godine prilikom ulazne kontrole na Terminalu Batrovci zaplenili oko 100 kilograma espreso kafe, što ne deluje mnogo, ali tržišna vrednost zaplenjene robe je oko 180.000 dinara.

Prekršaj je otkriven kada je za detaljnu kontrolu izdvojen kombi domaćih registarskih oznaka, čiji su vozač i dvoje putnika, svi državljani Republike Srbije, prijavili samo polovan motocikl za carinjenje.

Vozač i putnici nisu delovali preterano nervozno, ali je carinik odlučio da izvrši rutinsku kontrolu.

Nije mogao da pretpostavi da će zateći more espreso kafe, jer je to zaista prava retkost.

kafa

Pored prijavljene robe, carinici su prilikom detaljne kontrole iza sedišta putnika, pronašli nekoliko torbi prekrivenih ličnim prtljagom, u kojima je bilo skoro 100 kilorgama espreso kafe „Hausbrandt“, „Inpunto Caffe miscela“ i„Coffeedream“.

“Plen” je bio dobro zapakovan između stvari, tako da na prvi pogled, ako bi se otvorilo, deluje da su unutra lične stvari, ali je iskusan carinik znao da za proveru treba da pogleda i unutra.

Tada je video pakovanja kafe, i tražeći po stvarima shvatio da gleda u 100 kilograma!

Prema tržišnim cenama, 100 kilograma espreso kafe vredi oko 180 hiljada dinara, ali je reč o nabavnoj ceni. Kako je ova kafa namenjena daljoj prodaji i proizvodnji, naplaćuje se minimum duplo više, tako da je zarada mnogo veća od toga.

Carinik je istog trenutka izdvojio vozilo i pozvao kolege da izvrše uviđaj.

(Telegraf.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …